Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Informācija par izmaiņām ABLV grupas sastāvā
Emitents ABLV Bank, AS (549300IHIJ7SCANBWN17)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2015-01-28 11:41:02
Versijas komentārs
Teksts

Lai ABLV grupas darbība turpmāk koncentrētos tieši uz finanšu pakalpojumu sniegšanu un koncerna struktūra nekļūtu pārāk smagnēja un nepārskatāma, ABLV Bank vadība pieņēma lēmumu privātā kapitāla investīciju biznesu pakāpeniski nodalīt no bankas grupas, izveidojot jaunu uzņēmumu - AmberStone Group, AS, kas pārņems komandītsabiedrības ABLV Private Equity Fund 2010, KS, ieguldījumus.

Tādēļ iepriekš ABLV Private Equity 2010, KS, kuras biedrs ar 100% ieguldījumu ir ABLV Bank, AS, piederošās SIA “Orto klīnika” daļas, kuras veido 60% no minētās kapitālsabiedrības pamatkapitāla, un SIA “Vaiņode Agro Holding” daļas, kuras veido 70% no minētā kapitālsabiedrības pamatkapitāla, 2014.gada decembra nogalē tika pārdotas AmberStone Group, AS, kurā ABLV Bank, AS, pieder akcijas 40,89% apmērā no pamatkapitāla.

Minēto darījumu rezultātā ABLV Bank, AS, saglabājas netieši iegūta būtiska līdzdalība SIA “Orto klīnika” un tās meitas sabiedrībā SIA “Orto māja”, SIA “Vaiņode Agro Holding” un tās meitas sabiedrībās SIA “Vaiņodes Agro” un SIA “Vaiņodes Bekons”, kā arī SIA “Vaiņodes Bekons” meitas sabiedrībās SIA “Gas Stream”, SIA “Bio Future”, SIA “IZ SPV” un SIA “NR SPV”.

Pielikumā publicējam ABLV grupas struktūru pēc augstāk minētajām izmaiņām.

ABLV Bank, AS, ir lielākā neatkarīgā privātā banka Latvijā. Bankas lielākajiem akcionāriem — Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 86,23% no bankas balsstiesīgā pamatkapitāla. ABLV grupā ietilpst ABLV Bank, AS; ABLV Bank Luxembourg, S.A.; ABLV Capital Markets, IBAS; ABLV Asset Management, IPAS; Pillar Holding Company, KS; ABLV Consulting Services, AS; ABLV Corporate Services, SIA; New Hanza City, SIA, un citi uzņēmumi. ABLV grupai ir pārstāvniecības Maskavā, Sanktpēterburgā, Jekaterinburgā,Vladivostokā, Kijevā, Odesā, Minskā, Almati, Dušanbē, Baku, Taškentā un Limasolā.

         Ilmārs Jargans
         
         Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs
         ABLV Bank, AS
         Tel.: +371 6777 5296
         e-mail: ilmars.jargans@ablv.com

Pielikumi
ABLV_struktua.pdf (120.38 kB)