Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
„Olainfarm” investē 9,6 miljonus eiro jaunas gatavo zāļu ražotnes izveidē
Emitents Olainfarm, AS (213800WCG52W62ENOP27)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2015-01-13 11:27:25
Versijas komentārs
Teksts

  

 

Olaine, 2015.gada 13.janvāris

 

„Olainfarm” investē 9,6 miljonus eiro jaunas gatavo zāļu ražotnes izveidē

 

Šodien, 13.janvārī, ar Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa dalību tika svinīgi atklāta AS “Olainfarm” jaunā gatavo zāļu ražotne. Tā sastāv no nitrofurānu zāļu ražošanas iecirkņa, gatavo zāļu mazo sēriju ražošanas iecirkņa un gatavo zāļu formu izstrādes laboratorijas. Projekts ir īstenots ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu.

 

„”Olainfarm” vienmēr ir bijusi izcilākā Latvijas ķīmiskās rūpniecības lokomotīve, kas šodien, atverot jaunas ražošanas jaudas, dubulto mūsu ekonomiskās spējas. Uzņēmums, pateicoties prasmīgai tā vadīšanai un jaunu tehnoloģiju ieviešanai ražošanā, veiksmīgi ir spējis rast produkcijas noietu jaunos un tālos pasaules tirgos,” uzskata Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš.

 

Jaunā gatavo zāļu ražotne ir izveidota, pārbūvējot iepriekš neizmantotu ēku, tās kopējā platība ir 2112 kvadrātmetri. Ēkai ir divi stāvi, tā ir savienota ar „Olainfarm” gatavo zāļu ražotni. Pirmajā stāvā atrodas gatavo zāļu mazo sēriju ražošanas iecirknis un gatavo zāļu formu izstrādes laboratorija, otrajā - nitrofurānu zāļu ražošanas iecirknis un tam pakārtotā analītiskā laboratorija, kurā tiks nodrošināta kvalitātes kontrole ražošanas procesā.  

 

„”Olainfarm” jaunās gatavo zāļu ražotnes izveide ir augstas pievienotās vērtības investīciju projekts, kas palīdzēs uzņēmumam stiprināt konkurētspēju augošajā pasaules nitrofurānu produktu tirgū un būtiski palielinās iespējas izstrādāt jaunas gatavo zāļu formas. Mums ir ilggadēja pieredze nitrofurānu produktu ražošanā, esam vienīgais šo produktu ražotājs Latvijā un Baltijā, vienīgie, kas bijušās Padomju Savienības teritorijā ražo nitrofurānu aktīvās farmaceitiskās vielas. Nitrofurānu produkti veido vairāk nekā 20% no „Olainfarm” kopējā realizācijas apjoma, turklāt pēdējo piecu gadu laikā to pārdošana ir trīskāršojusies,” piebilst AS „Olainfarm” valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins.

Modernizētajā nitrofurānu zāļu ražošanas iecirknī tiks ražoti esošie „Olainfarm” nitrofurānu rindas produkti ar antibakteriālu iedarbību („Furamags, „Furagīns”, „Furadonīns”, „Furasols”), kā arī pēc izstrādes pabeigšanas tajā sāks ražot jaunu preparātu. Ar jaunajām iekārtām ir būtiski palielināta ražošanas procesu efektivitāte, padarot to augsti tehnoloģisku un vienlaikus samazinot elektroenerģijas patēriņu.

Gatavo zāļu mazo sēriju ražošanas iecirknī AS „Olainfarm” ražos zāles nelieliem pasūtījumiem un tehnoloģiju mērogošanai. Tā iekārtas nodrošina iespēju optimizēt tehnoloģiju izmantošanu. Uz jauno ražotni ir pārvietota uzņēmuma gatavo zāļu formu izstrādes laboratorija, kurā tiks izstrādātas esošo produktu jaunas formas, kā arī notiks darbs pie jaunu produktu izstrādes.

AS „Olainfarm” jaunās gatavo zāļu formu ražotnes izveide ir lielākais finansiālais ieguldījums farmācijas ražošanas attīstībā Baltijas valstīs 2014.gadā. Projekta kopējās izmaksas ir 9,6 miljoni eiro, no kuriem 2,5 miljoni eiro ir pieprasītais Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums. No kopējām projekta investīcijām 4,1 miljons tika ieguldīts būvniecībā, 4,8 miljoni ražošanas iekārtās un 0,6 miljoni analītiskajās iekārtās.

 

 

Jaunā gatavo zaļu formu ražotne izveidota projektā „Augstas pievienotās vērtības investīcijas nitrofurānu zāļu ražošanā”, par kuru 2012.gada 15.augustā AS „Olainfarm” noslēdza līgumu Nr. L-APV-12-0039 ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru.

 


AS „Olainfarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar vairāk nekā 40 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijai un visai pasaulei. Šobrīd AS „Olainfarm“ produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 35 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

 

Papildu informācija:

Salvis Lapiņš

AS „Olainfarm“ valdes loceklis

mob. tālr. +37126448873

e-pasts: slapinsh@olainfarm.lv

 

 

 

Pielikumi