Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
SIA „VIA SMS group” emitē obligācijas 4 milj. EUR vērtībā
Emitents VIA SMS group, SIA (213800HWW8SETV2QDD72)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2014-12-18 12:53:04
Versijas komentārs
Teksts

No 2014.gada 18.decembra SIA „VIA SMS group” obligācijas tiek iekļautas „Nasdaq Riga” Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā.

SIA „VIA SMS group”, viens no vadošajiem nebanku kreditēšanas uzņēmumiem Austrumeiropā, emitējis obligācijas 4 milj. EUR vērtībā.

Kopumā tika emitētas 4,000 obligācijas ar sākotnējo nominālvērtību 1,000 EUR. Obligāciju gada kupona likme ir 13% ar termiņu uz 2 gadiem un pamatsummas atmaksu termiņa beigās 2016. gada 25. augustā. Saskaņā ar emisijas prospektu, SIA „VIA SMS group” ir tiesības emitēt papildus 12,000 obligācijas (12,000,000 EUR pēc nominālvērtības) līdz 2016. gada 18. augustam. Obligācijām piešķirtais starptautiskais identifikācijas numurs (ISIN) ir LV0000801496. FKTK obligāciju prospekts reģistrēts šī gada 10. decembrī.

No 2014.gada 18.decembra SIA „VIA SMS group” obligācijas tiek iekļautas „Nasdaq Riga” Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā, kur tās būs pieejamas brīvai tirdzniecībai.

Pēc uzņēmuma vadības teiktā, obligāciju emisija tika veikta ar mērķi finansēt SIA „VIA SMS group” grupas uzņēmumus, kas, atbilstoši stratēģijai, aktīvāk izvērsīs privātpersonu kreditēšanu visās valstīs, kur grupa ir pārstāvēta, kā arī ar mērķi pārfinansēt esošos grupas aizņēmumus obligāciju formā, kā arī, lai uzlabotu naudas plūsmu un likviditāti. Tāpat obligāciju emisija palielinās uzņēmuma atpazīstamību regulētajā kapitāla tirgū un institucionālo investoru vidū.

SIA “VIA SMS group” un tās 6 meitas uzņēmumi Latvijā un ārvalstīs veido komercsabiedrību grupu, kuras pamata saimnieciskā darbība  ir patēriņa kredītu izsniegšana, administrēšana un piedziņa.

Uzņēmums ir viens no nebanku kreditēšanas celmlaužiem Latvijā, kas uzsāka savu darbību 2009. gadā un turpina attīstību ārpus Latvijas robežām. Neskatoties uz dažādiem šķēršļiem, kas kavē uzņēmējdarbības plānošanu ilgtermiņā, grupas uzņēmumi apkalpo vairāk kā 600 tūkstošus klientu, sniedzot privātpersonām finanšu pakalpojumus, kas ļauj tiem operatīvi atrisināt savas ikdienas finansiālās vajadzības.

Obligāciju emisiju organizēja AS Baltikums Bank, kuras speciālisti konsultēja SIA „VIA SMS group” visa projekta laikā, tai skaitā - sagatavojot prospektu, piedaloties pārrunās ar FKTK un nodrošinot norēķinus ar investoriem.

Kopš 2009. gada SIA „VIA SMS group” ir kļuvis par otro lielāko tiešsaistes kreditētāju Austrumeiropā, kas izsniedz nenodrošinātos aizdevumus privātpersonām. Uzņēmums darbojas zem zīmoliem VIA SMS, VIA CREDIT, VIA CONTO un piedāvā aizdevumus ar atmaksas termiņu līdz 12 mēnešiem Latvijā, Lietuvā, Čehijā, Polijā un Zviedrijā. VIA SMS Group ir vairāk kā 600 000 reģistrētu klientu, un kopējais izsniegto aizdevumu apjoms gada laikā sasniedz EUR 45 miljonus.

Saskaņā ar neauditētajiem 2014. gada pirmā pusgada rezultātiem SIA „VIA SMS group”, kurā ietilpa meitas sabiedrības Latvijā, Lietuvā, Polijā, Čehijā un Zviedrijā konsolidētais neto apgrozījums sastādīja 6.4 milj. EUR, bet neto peļņa sastādīja 1.009 milj. EUR.

         Kontaktpersona:
         Ģirts Kurmis
         SIA „VIA SMS group” finanšu direktors
         Tālrunis: +371 67212412
         E-pasta adrese: girts.kurmis@viasmsgroup.com

Pielikumi