Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
„Olainfarm” peļņa deviņos mēnešos pieaugusi par 37%
Emitents Olainfarm, AS (213800WCG52W62ENOP27)
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2014-11-28 17:11:11
Versijas komentārs
Teksts

  

Olaine, 2014.gada 28.novembrī

 

„Olainfarm” peļņa deviņos mēnešos pieaugusi par 37%

 

AS "Olainfarm" neauditētais peļņas un zaudējumu aprēķins par 2014.gada deviņiem mēnešiem, liecina, ka koncerns ar 12,1 miljona eiro peļņu un 69,9 miljonu eiro apgrozījumu ir aizvadījis ienesīgākos deviņus mēnešus tā vēsturē. Peļņa ir augusi par 37%, apgrozījums – par 30%, salīdzinot ar šo periodu pērn. AS “Olainfarm” lielākie noieta tirgi šajā laikā bija Krievija, Latvija, Ukraina, Baltkrievija un Nīderlande.

 

AS „Olainfarm” ir aizvadījusi arī apgrozījuma ziņā veiksmīgāko 3.ceturksni, sasniedzot 21,3 miljonu eiro realizāciju, kas ir par 12% vairāk nekā šajā periodā pērn. Uzņēmuma peļņa ir sasniegusi 3,2 miljonus eiro, kas ir par 12,5% mazāk nekā 2013.gada 3.ceturksnī, tomēr jāņem vērā, ka šajā ceturksnī dēļ ekonomiskiem sarežģījumiem divos uzņēmumam būtiskos tirgos tika veidoti papildus uzkrājumi 0,7 miljonu eiro apmērā Krievijas un Ukrainas debitoriem.

 

„Mēs esam aizvadījuši apgrozījuma ziņā labāko trešo ceturksni un deviņu mēnešu griezumā finansiāli veiksmīgāko periodu „Olainfarm” vēsturē. Gan šo, gan nākamo gadu redzam kā laiku, kad būtiski uzlabojam uzņēmuma infrastruktūru, vienlaikus turpinot paplašināt eksporta tirgus un mūsu produktu klātbūtni tajos. Tāpēc pieaug medikamentu reģistrāciju skaits, tos reģistrējam arī tādos uzņēmumam netipiskos tirgos kā Peru, Butāna, Mongolija, Rumānija un Kosova. Pirmās piegādes uz Mongoliju plānojam veikt jau šogad,” norāda Valērijs Maligins, AS „Olainfarm” valdes priekšsēdētājs.

 

2014.gada deviņos mēnešos uzņēmuma realizācijas apjomi pieauga visos tā galvenajos noieta tirgos, izņemot Kazahstānu, kurā tie samazinājās par 11%, salīdzinājumā ar šo periodu pērn. Šādu realizācijas samazinājumu lielā mērā izraisīja šī gada sākumā Kazahstānā notikusī nacionālās valūtas devalvācija, tomēr trešā ceturkšņa laikā realizācijas samazinājuma tempi kritās. Visstraujākais realizācijas pieaugums 2014.gada deviņos mēnešos tika sasniegts Polijā, kur tā pieauga par 714%, Nīderlandē – par 184%, Ukrainā – par 119%, un Lietuvā – par 94%. Kopumā 2014.gada deviņos mēnešos AS „Olainfarm” produkcija realizēta 32 valstīs piecos kontinentos.

 

Šajā laikā ir veiktas 35 jaunas reģistrācijas vairākās valstīs, tostarp tādās līdz šim uzņēmuma noietam netipiskās valstīs kā Peru, Butāna, Mongolija, Rumānija un Kosova. Turpinās reģistrācijas procesi Turcijā, uzsākti reģistrācijas procesi Bosnijā un Hercegovinā, kā arī citos jaunos tirgos. Tiek veikti r-fenilpiracetāma pirmsklīniskie pētījumi, vairākiem esošiem produktiem tiek izstrādātas uzņēmumam jaunas zāļu formas un produktu līnijas paplašinājumi. Uzņēmums strādā arī pie jauna nootropā preparāta, nitrofurānu grupas produkta un jauna uztura bagātinātāja izstrādes. Tiek būtiski modernizēta gatavo zāļu izstrādes laboratorija.

 

AS “Olainfarm” akcionāru pilnsapulce 2014.gada 29.aprīlī apstiprināja koncerna darbības plānu. Saskaņā ar to koncerna apgrozījums 2014.gadā tiek plānots 93 miljonu eiro apmērā, bet tīrā peļņa – 15 miljonu eiro apmērā. Saskaņā ar neauditēto 2014.gada deviņu mēnešu pārskatu, gada realizācijas plāns ir izpildīts par 75,2%, bet gada peļņas plāns – par 80,7%.

 


AS „Olainfarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar vairāk nekā 40 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijai un visai pasaulei. Šobrīd AS „Olainfarm“ produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 35 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

 

Papildu informācija:

Salvis Lapiņš

AS „Olainfarm“ valdes loceklis

mob. tālr. +37126448873

e-pasts: slapinsh@olainfarm.lv

Pielikumi
Olainfarm_III 2014_konsolidetais FP_LAT.pdf (1082.87 kB)