Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS "Liepājas autobusu parks" 2014.gada 9 mēnešu neauditēts finanšu pārskats un neauditēts konsolidētais finanšu pārskats
Emitents Liepājas autobusu parks, AS
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2014-11-28 09:39:24
Versijas komentārs
Teksts

Koncerna neto apgrozījums 2014.gada 9 mēnešos sasniedza EUR 11 442 954, no kā AS “Liepājas autobusu parks” apgrozījums sastādīja EUR 8 126 110 un AS “Liepājas autobusu parks” meitu sabiedrību realizācija sastādīja 3 316 844 EUR.
Koncerns, dibinot un iegādājoties meitas sabiedrības, paplašina savu darbību transporta nozarē un nākotnē ir mērķis kļūt par vienu no vadošajiem transporta uzņēmumiem Latvijā. Arī 2014.gadā Koncerns turpinās jau 2012.gadā veiksmīgi uzsākto stratēģijas realizēšanu.
Koncerna maksātspējas rādītājs (pašu kapitāls/aktīvi) 2014.gada 9 mēnešos bija 0.37, kas norāda, ka sabiedrības pašu kapitāls sastāda gandrīz 40% no visiem aktīviem.
Koncerna ātrā likviditāte (nauda/īstermiņa kreditori) 2014.gada 9 mēnešos bija 0,69, kas nozīmē, ka ar naudas līdzekļiem ir iespējams nosegt gandrīz 70% no īstermiņa saistībām.
Koncerna kopējā likviditāte (apgrozāmie līdzekļi/īstermiņa kreditori) 2014.gada 9 mēnešos bija 1.18.
Koncerna maksātspējas, ātrās likviditātes un kopējās likviditātes rādītāji ļauj secināt, ka Koncerns īsā periodā var nosegt visas īstermiņa saistības un kreditori (tai skaitā banku kredīti un līzingi) sastāda 63% no visiem Koncerna aktīviem, pārējo sadaļu veido Koncerna pašu kapitāls.
Koncerna kopējais nodarbināto skaits 2014.gada 9 mēnešos bija 545 darbinieki.
AS “Liepājas autobusu parks” augstākā akciju cena “NASDAQ OMX Riga” fondu biržā 2014. gada 9 mēnešos bija 2.87 EUR, zemākā – 1.66 EUR, bet gada pirmā darījuma akcijas cena bija 1.66 EUR, pēdējā –  2.87 EUR.
2014.gada 9 mēnešu Koncerna neto peļņa uz akciju ir EUR 0.646, 2013.gadā peļņa uz akciju bija EUR 0.288.
Koncerna mātes sabiedrība 2014.gadā turpināja darbu pie ražošanas līdzekļu un iekārtu modernizācijas, ražošanas un personālvadības organizācijas uzlabošanas, akcentējot pasākumus, kas vērsti uz sabiedrības gatavību konkursiem par tiesībām veikt pasažieru pārvadājumus. Sadarbībā ar „Air Baltic” tika noslēgts līgums, par pasažieru pārvādājumu pakalpojumu sniegšanu uz/no Rīgas lidostas, tādā veidā palplašinot un attīstot jaunus pārvadājumu veidus.
SIA ”Baltic Taxi” veic uzņēmējdarbību nodrošinot nepārtrauktu kvalitatīvu taksometru pakalpojumu sniegšanu Rīgā, pierīgas teritorijā un Liepājā. SIA ”Baltic Taxi” integrējot operatora modeļa darbību, pakāpeniski attīsta un uzlabo pieejamo pakalpojumu klāstu un servisa kvalitāti. SIA ”Baltic Taxi” rūpējas par zīmola atpazīstamību un nosaka Latvijas taksometru pakalpojumu sniegšanas standartus. Iespēja izmantot jaunu un modernu autoparku, kā arī patīkamu apkalpošanu klienti  novērtē atzinīgi. Plānveidīgi tiek atjaunots autoparks, lai nodrošinātu uzņēmuma noteiktos augstos servisa līmeņa standartus.
Pārskata perioda laikā SIA ”Baltic Taxi” ir turpinājusi saimniecisko darbību un pildījusi dalībnieku nospraustos uzdevumus attīstot partneru uzņēmumu piesaistīšanu, ļaujot izmantot franšīzi. Uz pārskata perioda beigām „Baltic Taxi” klientiem taksometru pakalpojumi, tika sniegti ar 166 automašīnām.
Tiek optimizēti un pilnveidoti SIA ”Baltic Taxi” operatora vadības procesi un programmatūra, lai turpinātu paplašināt tirgus daļu – palielināt apkalpoto klientu skaitu, nepasliktinot apkalpošanas kvalitāti. Uzņēmums strādā pie jaunu pakalpojumu produktu izveides, kas uzlabotu klientu apkalpošanas servisu.

AS "Liepājas autobusu parks" 2014.gada 9 mēnešu neauditēts finanšu pārskats un neauditēts konsolidētais finanšu pārskats pielikumā.
 

AS "Liepājas autobusu parks"
valdes priekšsēdētājs
Leonīds Krongorns
leo.krongorns@lap.lv

Pielikumi
LAP_Birzai_3.cet.2014_latv.pdf (118.58 kB)
LAP_KONSOL_2014_3.cet_LV.pdf (155.66 kB)