Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes lēmumu
Emitents Tosmares kuģu būvētava, AS (48510000UJMQGXDOM456)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2014-11-24 16:07:19
Versijas komentārs
Teksts

Finanšu un kapitāla tirgus komisija, konstatējusi, ka vairākas personas, kuras bija AS ''Tosmares kuģubūvētava'' iekšējās informācijas turētāji, nav izpildījušas Finanšu instrumentu tirgus likuma 86.1 panta otrās daļas prasības - nav savlaicīgi iesniegušas iekšējās informācijas turētāja paziņojumu par veiktajiem darījumiem ar AS "Tosmares kuģubūvētava" akcijām, saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 55. panta 2. punktu, sāka administratīvo procesu pret katru no tām - AS "Tosmares kuģubūvētava" iekšējās informācijas turētāju Ivicu Galiču,  AS "Tosmares kuģubūvētava" iekšējās informācijas turētāju Borisu Galkoviču un AS "Tosmares kuģubūvētava" iekšējās informācijas turētāju Larisu Artemenko.

Saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likuma 64.3 panta ceturto daļu Finanšu un kapitāla tirgus komisija informē, ka 19.11.2014. Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome, pamatojoties uz Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likuma 17. panta 6. punktu un 17.1 pantu, Finanšu instrumentu tirgus likuma 148. panta piekto daļu, Administratīvā procesa likuma 63. panta pirmās daļas 2. punktu, 65. panta ceturto daļu un 66. panta pirmo daļu, visās trijās administratīvajās lietās ir pieņēmusi attiecīgu lēmumu.

Pret Ivicu Galiču sāktajā administratīvajā lietā Finanšu un kapitāla tirgus komisija informē, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome ir nolēmusi:

1. Konstatēt, ka Ivica Galičs ir pārkāpis Finanšu instrumentu tirgus likuma 86.1 panta otrās daļas prasības, jo iekšējās informācijas turētāja paziņojums par darījumu ar AS "Tosmares kuģubūvētava" akcijām netika savlaicīgi iesniegts atbilstoši Finanšu instrumentu tirgus likuma prasībām.

2. Izteikt brīdinājumu Ivicam Galičam par Finanšu instrumentu tirgus likuma 86.1 panta otrās daļas prasību nepildīšanu.

Pret Borisu Galkoviču sāktajā administratīvajā lietā Finanšu un kapitāla tirgus komisija informē, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome ir nolēmusi:

1. Konstatēt, ka Boriss Galkovičs ir pārkāpis Finanšu instrumentu tirgus likuma 86.1 panta otrās daļas prasības, jo iekšējās informācijas turētāja paziņojums par darījumu ar AS "Tosmares kuģubūvētava" akcijām netika savlaicīgi iesniegts atbilstoši Finanšu instrumentu tirgus likuma prasībām.

2. Izteikt brīdinājumu Borisam Galkovičam par Finanšu instrumentu tirgus likuma 86.1 panta otrās daļas prasību nepildīšanu.

Pret Larisu Artemenko sāktajā administratīvajā lietā Finanšu un kapitāla tirgus komisija informē, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome ir nolēmusi:

1. Konstatēt, ka Larisa Artemenko ir pārkāpusi Finanšu instrumentu tirgus likuma 86.1 panta otrās daļas prasības, jo iekšējās informācijas turētāja paziņojums par darījumu ar AS "Tosmares kuģubūvētava" akcijām netika savlaicīgi iesniegts atbilstoši Finanšu instrumentu tirgus likuma prasībām.

2. Izteikt brīdinājumu Larisai Artemenko par Finanšu instrumentu tirgus likuma 86.1 panta otrās daļas prasību nepildīšanu.

Minētie lēmumi ir pieņemti par šādiem Oficiālajā obligātās informācijas centralizētās glabāšanas sistēmā publicētajiem paziņojumiem:
- Larisas Artemenko paziņojumu (publicēts 30.01.2014. plkst. 11.44): https://csri.investinfo.lv/eri/TKB1R/10215/
- Ivicas Galiča paziņojumu (publicēts 04.02.2014. plkst. 9.54): https://csri.investinfo.lv/eri/TKB1R/10223/
- Borisa Galkoviča paziņojumu (publicēts 13.02.2014. plkst. 16.10): https://csri.investinfo.lv/eri/TKB1R/10244/

Vienlaikus Finanšu un kapitāla tirgus komisija norāda, ka viena mēneša laikā no dienas, kad  attiecīgais administratīvais akts ir paziņots tā adresātam, atbilstoši Administratīvā procesa likuma 76. panta otrajai daļai attiecīgo administratīvo aktu var apstrīdēt Finanšu un kapitāla tirgus komisijā vai saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likuma 4. panta otrajā daļā un Administratīvā procesa likuma 188. panta otrajā daļā noteikto administratīvo aktu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā (Baldones ielā 1A, Rīgā).


Pielikumi