Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Deviņos mēnešos AS “Ventspils nafta” meitas sabiedrību pārkrauto un transportēto produktu apjomi – stabili
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2014-10-16 17:52:47
Versijas komentārs
Teksts
Šā gada trešajā ceturksnī AS “Ventspils nafta” meitas uzņēmums SIA ““Ventspils nafta” termināls” (VNT) pārkrāva 2,05 miljonus tonnu naftas un naftas produktu. Savukārt SIA “LatRosTrans” (LRT) naftas produktu transportēšanas apjoms šajā periodā sasniedza 1,35 miljonus tonnu, kas ir par 36% vairāk nekā 2013. gada attiecīgajā laika periodā.
 
Kopējais LRT naftas produktu transportēšanas apjoms šī gada pirmajos deviņos mēnešos bija 4,68 miljonu tonnu, kas ir par 2% vairāk, salīdzinot ar aizvadītā gada atbilstošo periodu.
 
Komentējot VNT rezultātus 2014. gada pirmajos deviņos mēnešos, uzņēmuma vadība uzsver, ka pārkrauto naftas produktu apjoms nedaudz pieaudzis, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, no 8,0 miljoniem tonnu līdz 8,47 miljoniem tonnu. Kopumā 45,3% pārkrauto produktu apjoma VNT piegādāti pa dzelzceļu vai jūru, bet 54,7% pa cauruļvadu.
 
AS “Ventspils nafta” grupas uzņēmumu vadība norāda, ka deviņu mēnešu rezultāti atspoguļot biznesa plānā ietverto un attaisno izvirzītās prognozes. Stabili meitas sabiedrību rādītāji tiek plānoti arī šā gada ceturtajā ceturksnī.  
 
 
Par AS “Ventspils nafta”
 
AS “Ventspils nafta” ir viena no lielākajām uzņēmumu grupām Latvijā un darbojas naftas produktu transportēšanas, pārkraušanas, uzglabāšanas un kuģošanas jomā. AS “Ventspils nafta” ir koncerna mātes sabiedrība, kas pārvalda ieguldījumus grupas uzņēmumos, veicinot koncerna kopējās vērtības un katra atsevišķā uzņēmuma vērtības pieaugumu.
 
AS “Ventspils nafta” pieder 51% SIA ““Ventspils nafta” termināls”, kas ir lielākais naftas un naftas produktu termināls Baltijā; 66% SIA “LatRosTrans”, kas ir Latvijas-Krievijas lielākais kopuzņēmums Baltijā; 49,94% AS “Latvijas kuģniecība”, kas ir starp lielākajiem kuģu īpašniekiem vidēja izmēra un handy tankkuģu segmentos pasaulē.
 
AS “Ventspils nafta” (NASDAQ OMX RIGA: VNF1R) akcijas kopš 1998.gada 20.oktobra tiek kotētas biržas NASDAQ OMX Riga Baltijas Oficiālajā sarakstā.
 
 
Papildu informācija:
Elīna Dobulāne, komunikācijas konsultante
AS “Ventspils nafta”
Tālrunis: +371-25959447
E-pasts: elina.dobulane@vnafta.lv
www.vnafta.lv
Pielikumi