Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
A/s "Latvijas balzams" 2014.gada 6 mēnešu finanšu pārskats
Emitents Amber Latvijas balzams, AS (097900BGLZ0000056644)
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2014-08-25 11:48:32
Versijas komentārs
Teksts

Uzņēmuma darbība 2014. gada 1. pusgadā

  Uzņēmuma neauditētais apgrozījums 2014. gada 1. pusgadā sasniedza 45.1 miljoni eiro, kas ir par 2.5% mazāk nekā 2013. gada attiecīgajā periodā. Apgrozījums vietējā tirgū ir nedaudz samazinājies (-2.2%), kas ir skaidrojams ar dzērienu portfeļa pārskatīšanu. Arī eksports pēc SPI Group pasūtījumiem š.g. 1. pusgadā ir samazinājies par 3.5%, salīdzinot ar attiecīgo pērnā gada periodu. Savukārt ievērojami pārdošanas apjoma pieaugumi 1. pusgadā sasniegti Baltijas valstu tirgos un Latvijas beznodokļu jeb tax free zonā (+13%).

  Pārskata perioda neauditētā peļņa veidoja 2.6 miljonus eiro, kas bija par 27% augstāka nekā  2013. gada attiecīgajā periodā. Peļņas palielinājumu uzņēmums pamato ar mērķtiecīgu darbu produktu portfeļa attīstībā un ražošanas procesu efektivitātes paaugstināšanā.

  AS Latvijas balzams š.g. gada 1. pusgadā nodokļos valsts budžetā ieskaitījis 24.4 miljonus eiro, tajā skaitā 17.7 miljonus eiro kā akcīzes nodokli.

  Turpmākās darbības virzieni

  Kā šī gada mērķus Sabiedrība ir izvirzījusi turpināt padziļināti apgūt esošos tirgus un vienlaicīgi attīstīt eksportu jaunos, stratēģiskos virzienos. Mūsu prioritāšu vidū joprojām būs dzērienu portfeļa pilnveidošana ar fokusu uz eksportspējīgiem dzērieniem un starptautiski spēcīgiem  zīmoliem.

  Aktīvi sadarbojoties ar asociācijām, Sabiedrība pārstāvēs nozares intereses dialogā ar politiķiem un ierēdņiem, kā arī veicinās pārdomātas alkoholisko dzērienu aprites politikas veidošanu. Uzņēmums turpinās fokusēties uz nekomerciālo alkoholu apkarojošiem  pasākumiem kā Latvijas Alkoholisko dzērienu nozares asociācijas (LANA) biedrs un nozares vadošais uzņēmums.

  Domājot par ilgtspējīgu attīstību, Sabiedrība turpinās uzsāktos procesus ražošanas efektivitātes paaugstināšanā, loģistikas izmaksu kontrolē un optimizācijā, ieviešot inovatīvus un videi draudzīgus risinājumus, kas sekmēs Sabiedrības konkurētspēju.

  

AS “Latvijas balzams”

Valdes priekšsēdētājs                                     Guntis Āboltiņš - Āboliņš

 

Rīgā, 2014. gada 22. augustā

Pielikumi
LB 2Q2014 LV_EUR.pdf (548.92 kB)