Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Paziņojums par būtisku notikumu
Emitents Ditton pievadķēžu rūpnīca, AS (391200LSGSVWPZW6LL87)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-03-19 09:48:10
Versijas komentārs
Teksts

Akciju sabiedrības „Ditton pievadķēžu rūpnīca” Valde paziņo saviem akcionāriem par sekojošu būtisku notikumu:

Uzņēmuma produkcijas ražošanā izmantojamā metāla un izejvielu cenas attiecībā pret pagājušā gada decembri šī gada trijos mēnešo ir pieaugušas par 25-30%, bet atsevišķiem tērauda produkcijas veidiem – pat par 40-50%.

Pēc pasaules metāla-izejvielu biržu analītiķu domām, šobrīd atkārtojas 2004.gada situācija, kad dzelzs rūdas sadārdzināšanās par 71,5% izsauca tērauda produkcijas cenu pieaugumu par 40-60%, un tas notika ekonomikas augšupejas apstākļos. Turpretī šobrīd ir novērojami ekonomikas recesijas procesi. Bez dzelzs rūdas cenu kāpuma tērauda produkcijas pieaugumu veicina arī tādi faktori kā ASV dolāra kursa kritums, kā arī importa samazināšanās no Ķīnas. Ir paredzams, ka izejvielu cenu kāpums turpināsies arī turpmāk. Sīkāka informācija par situāciju pasaules tērauda tirgū ir pieejama: http://bg.metaltorg.ru/analytics/publication/index.php?id=3005

Akciju sabiedrības Valdei ir pamats uzskatīt, ka šis apstāklis būtiski ietekmēs arī sabiedrības prognozējamo ražošanas apjomu izpildi. Kā neizbēgams apstāklis ir paredzams uzņēmuma produkcijas cenu pieaugums un tā rezultātā pieprasījuma un ražošanas apjomu samazināšanās. Šajos apstākļos akciju sabiedrības Valde neizslēdz iespēju, ka sabiedrības akcionāriem var tikt piedāvāts izskatīt jautājumu par daļēju ražošanas apturēšanu uz laiku, lai izvairītos no liekiem zaudējumiem.

 

Valdes priekšsēdētājs                                                                          E.Zavadskis

Pielikumi