Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
PAR FINANŠU UN KAPITĀLA TIRGUS KOMISIJAS PADOMES LĒMUMU
Emitents Grobiņa, AS (48510000IDXLJ5T57214)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2014-08-15 10:21:24
Versijas komentārs
Teksts

Finanšu un kapitāla tirgus komisija saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likuma 64.3 panta ceturto daļu informē, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisija, secinot, ka AS ''Grobiņa'' Oficiālajā obligātās informācijas centralizētās glabāšanas sistēmā savlaicīgi nav publicējusi informāciju par būtisku notikumu – akciju sabiedrībai nozīmīgu līgumu, sāka administratīvo procesu pret AS ''Grobiņa''.

Ņemot vērā minēto un, pamatojoties uz Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likuma 17. panta 6. punktu un 17.1 pantu, Finanšu instrumentu tirgus likuma 148. panta piekto daļu, Administratīvā procesa likuma 63. panta pirmās daļas 2. punktu, 65. panta ceturto daļu un 66. panta pirmo daļu, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome 06.08.2014. minētajā lietā ir pieņēmusi lēmumu Nr. 152 ''Par AS ''Grobiņa'' Finanšu instrumentu tirgus likuma 59. panta pirmās daļas pārkāpumu'', konstatējot, ka AS ''Grobiņa'' ir pārkāpusi Finanšu instrumentu tirgus likuma 59. panta pirmās daļas prasības, jo AS ''Grobiņa'' nekavējoties pēc tai nozīmīga  līguma noslēgšanas ar Polijas zvērsaimniecību Bono Fur Farm informāciju par būtisko notikumu nepaziņoja Oficiālajā obligātās informācijas centralizētajā  glabāšanas sistēmā un nolemjot, ka AS ''Grobiņa'' par Finanšu instrumentu tirgus likuma 59. panta pirmās daļas pārkāpumu  izsakāms brīdinājums.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija šādu lēmumu ir pieņēmusi, izvērtējot administratīvajā lietā konstatētos tiesiskos un faktiskos apstākļus, tostarp, ņemot vērā kā AS ''Grobiņa'' sadarbību ar Finanšu un kapitāla tirgus komisiju, tā arī to, ka AS ''Grobiņa'', tiklīdz tā secināja, ka nav Finanšu instrumentu tirgus likumā noteiktajā kārtībā paziņojusi informāciju par ar Polijas zvērsaimniecību Bono Fur Farm noslēgto līgumu, pati uzreiz rīkojās, bez Finanšu un kapitāla tirgus komisijas atgādinājuma, lai informāciju par tās noslēgto līgumu Oficiālajā obligātās informācijas centralizētās glabāšanas sistēmā paziņotu.

AS ''Grobiņa'' paziņojums, par kuru ir pieņemts šis Finanšu un kapitāla tirgus komisijas lēmums, Oficiālajā obligātās informācijas centralizētās glabāšanas sistēmā ir publicēts 27.02.2014. plkst. 17.34 (saite uz attiecīgo AS ''Grobiņa'' paziņojumu: https://csri.investinfo.lv/eri/GRZ1R/10276/).

 

Pielikumi