Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
VNT un LRT pusgada darbības rezultāti bijuši stabili
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2014-07-16 09:27:38
Versijas komentārs
Teksts

 „„Ventspils nafta” termināls” (VNT), AS „Ventspils nafta” meitas uzņēmums, 2014. gada pirmajos sešos mēnešos pārkrāvis 6,4 miljonus tonnu naftas un naftas produktu. Savukārt SIA „LatRosTrans“ (LRT) naftas produktu transportēšanas apjoms pa cauruļvadu sasniedzis 3,3 miljonus tonnu.

AS „Ventspils nafta” grupas uzņēmumu vadība norāda, ka kopējais VNT gada pirmajos sešos mēnešos pārkrautais apjoms ir bijis par 2,6% lielāks nekā 2013. gadā un liecina, ka, neskatoties uz augsto konkurenci termināļu biznesā un ģeopolitisko situāciju, uzņēmums strādājis ļoti stabili.

Komentējot LRT rezultātus, grupas uzņēmumu vadība uzsver, ka, lai arī transportēšanas apjoms ir bijis par 7% zemāks nekā 2013. gada pirmajā pusgadā, tā ir apmierināta ar sasniegtajiem rezultātiem un tie atspoguļo esošo situāciju tirgū kopumā.

Par AS „Ventspils nafta”

AS „Ventspils nafta” ir viena no lielākajām uzņēmumu grupām Latvijā un darbojas naftas produktu transportēšanas, pārkraušanas, uzglabāšanas un kuģošanas jomā. AS „Ventspils nafta” ir koncerna mātes sabiedrība, kas pārvalda ieguldījumus grupas uzņēmumos, veicinot koncerna kopējās vērtības un katra atsevišķā uzņēmuma vērtības pieaugumu.

AS „Ventspils nafta” pieder 51% SIA “”Ventspils nafta” termināls”, kas ir lielākais naftas un naftas produktu termināls Baltijā; 66% SIA „LatRosTrans”, kas ir Latvijas-Krievijas lielākais kopuzņēmums Baltijā; 49,94% AS „Latvijas kuģniecība”, kas ir starp lielākajiem kuģu īpašniekiem vidēja izmēra un handy tankkuģu segmentos pasaulē.

AS „Ventspils nafta” (NASDAQ OMX RIGA: VNF1R) akcijas kopš 1998.gada 20.oktobra tiek kotētas biržas NASDAQ OMX Riga Baltijas Oficiālajā sarakstā.

Elīna Dobulāne, komunikācijas konsultante
AS "Ventspils nafta"
Tālrunis: +371-25959447
E-pasts: elina.dobulane@vnafta.lv
www.vnafta.lv

Pielikumi