Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Latvenergo” Reputācijas topa nozares vērtējumā jau trešo gadu pārliecinoši pirmā
Emitents Latvenergo, AS (213800DJRB539Q1EMW75)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2014-06-17 16:34:30
Versijas komentārs
Teksts

AS „Latvenergo” SIA „Nords Porter Novelli” un laikraksta „Dienas Bizness” veidotajā „Uzņēmumu Reputācijas topā” nozares vērtējumā jau trešo gadu pēc kārtas ir 1. vietā , savukārt starp TOP 150 šogad - 11. pozīcija.

AS „Latvenergo” vērtējums „Reputācijas topā” pēdējo gadu laikā ir piedzīvojis krasas izmaiņas – no 44. vietas 2011. gadā līdz 6. vietai 2013. gadā. AS „Latvenergo” šogad SIA „Nords Porter Novelli” un laikraksta „Dienas Bizness” veidotajā „Uzņēmumu Reputācijas topā” ir 11. vietā.

Šodiena Latvenergo koncernam ir izaicinājumu un jaunu pārbaudījumu pilna – tirgus liberalizācija Baltijā, investīcijas elektroenerģijas ražošanā, tīklu attīstībā, kā arī spēja strauji mainīties, no vēsturiskā monopolista Latvijā kļūstot par nozīmīgu Baltijas tirgus spēlētāju. Enerģētikas nozares uzņēmumu reputācija pēdējo gadu gaitā strauji mainās, jo lielākā daļa jau kļuvusi vai kļūs par komersantiem, kuriem svarīgs ir katrs klients.

Vērtējot faktorus, kas ietekmē un sekmē uzņēmuma reputāciju šobrīd, Āris Žīgurs, AS „Latvenergo” valdes priekšsēdētājs, norāda: „Lai cik sarežģīti būtu mūsu darbību ietekmējošie ārējie apstākļi, turpinām veidot izpratni par Latvenergo koncernu kā atvērtu, efektīvu un atbildīgu uzņēmumu. AS „Latvenergo” uzmanības centrā pastāvīgi ir klientu intereses un to efektīva nodrošināšana, tādējādi esam vairojuši savu uzticama un droša sadarbības partnera statusu. Baltijas valstīs notiek pakāpeniska elektroenerģijas tirgus liberalizācija, un Latvenergo koncernam šajā laikā ir izdevies ļoti veiksmīgi nostiprināt līdera pozīcijas un līdz ar to arī reputāciju, strādājot atvērta tirgus apstākļos. Baltijā klienti novērtē Latvenergo kā stabilu un atsaucīgu partneri. Šī atzinība Latvenergo koncernam ir ļoti būtiska, jo, mainoties tirgus apstākļiem – no darbības monopolsituācijā uz aktīvu rīcību Baltijas elektroenerģijas tirgū –, saprotam, ka mūsu reputācija ir ļoti svarīga arī klientiem. Ja, izdarot izvēli, pārējie kritēriji būs līdzvērtīgi, tad klients pastiprināti vērtēs arī tirgotāju reputāciju.”

Veidojot „Reputācijas topu”, liela uzmanība tiek pievērsta uzņēmumu sociālajai atbildībai. AS „Latvenergo” līdzās labdarībai un nacionāla mēroga kultūras procesu atbalstam ir vairāku unikālu korporatīvās sociālās atbildības iniciatīvu autors, partneris un atbalstītājs. Vides jomā ilggadēji projekti ir rūpes par baltā stārķa populāciju Latvijā un zivju resursu atjaunošanas pasākumi Daugavas baseinā kopā ar Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātnisko institūtu „BIOR”.

Papildu informācija:
Jānis Irbe
Finanšu un kredītu vadības direktors
Tālrunis: +371 67 728 239
E-pasts: investor.relations@latvenergo.lv

www.latvenergo.lv

Par Latvenergo

Latvenergo koncerns ir Baltijas mēroga energouzņēmums, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un pārdošanu, elektroenerģijas sadales pakalpojuma nodrošināšanu un pārvades sistēmas aktīvu pārvaldību. Latvenergo koncernam ir viena trešdaļa no kopējā Baltijas elektroenerģijas tirgus, nodrošinot elektroenerģijas pārdošanas līdera pozīcijas Baltijā. AS „Latvenergo” vairākus gadus pēc kārtas ir atzīta par Latvijas vērtīgāko uzņēmumu. Starptautiskā kredītreitingu aģentūra Moody’s AS „Latvenergo” ir novērtējusi ar investīciju pakāpes kredītreitingu Baa3/stabils.

Latvenergo koncernā ietilpst mātessabiedrība AS „Latvenergo” (elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošana un pārdošana) un meitassabiedrības – AS „Latvijas elektriskie tīkli” (pārvades aktīvu pārvaldība), AS „Sadales tīkls” (elektroenerģijas sadale), Elektrum Eesti, OÜ (elektroenerģijas pārdošana Igaunijā), Elektrum Lietuva, UAB (elektroenerģijas pārdošana Lietuvā), AS „Enerģijas publiskais tirgotājs” (elektroenerģijas obligātā iepirkuma administrēšana) un SIA „Liepājas enerģija” (siltumenerģijas un elektroenerģijas ražošana, pārvade, sadale un pārdošana Liepājā), kā arī Elektrum Eesti, OÜ piederošā meitassabiedrība SIA „Elektrum Latvija” (elektroenerģijas pārdošana).

Pielikumi