Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
„Olainfarm” realizācija pirmajā ceturksnī sasniegusi 23,3 miljonus eiro, peļņa pieaugusi par 32%
Emitents Olainfarm, AS (213800WCG52W62ENOP27)
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2014-05-30 17:15:39
Versijas komentārs izlabots realizācijas pieauguma cipars
Teksts

  

Olaine, 2014.gada 30.maijā

 

„Olainfarm” realizācija pirmajā ceturksnī sasniegusi 23,3 miljonus eiro, peļņa pieaugusi par 32%

 

AS “Olainfarm” ir aizvadījusi ienesīgāko pirmo ceturksni tās vēsturē, sasniedzot 3,7 miljonu eiro peļņu un produktu realizāciju 23,3 miljonu eiro apmērā. Peļņa ir augusi par 32%, realizācija – par 30%, salīdzinot ar šo periodu pērn. AS „Olainfarm” lielākie noieta tirgi šajā laikā bija Krievija, Ukraina, Latvija, Baltkrievija un Nīderlande.

 

„Neskatoties uz saspīlējumiem Krievijas un Ukrainas attiecībās un nacionālās valūtas tenge devalvāciju Kazahstānā, esam aizvadījuši ienesīgāko pirmo ceturksni „Olainfarm” vēsturē. Šajā laikā ir izdevies izlīdzsvarot pieprasītāko produktu realizācijas apjomus, sekmīgi paplašināt reģistrētos produktus esošajos tirgos un nodrošināt iespēju jau šogad sākt eksportu uz Mongoliju. Arvien vairāk pieaug arī prettuberkulozes līdzekļa piegādes Pasaules Veselības organizācijai,” norāda Valērijs Maligins, AS „Olainfarm” valdes priekšsēdētājs.

 

2014.gada pirmajā ceturksnī turpināja pieaugt AS „Olainfarm” realizācijas apjomi visos tās galvenajos tirgos, izņemot Kazahstānu. Kazahstānā tie samazinājās par 50%, salīdzinot ar 2013.gada pirmo ceturksni. Šo samazinājumu ietekmēja gada sākumā notikusī nacionālās valūtas devalvācija Kazahstānā. Visstraujākais realizācijas pieaugums 2014.gada pirmajos trīs mēnešos ir vērojams Spānijā – par 181%, Lietuvā – par 171%, Ukrainā – par 157% un Uzbekistānā, kur tā palielinājusies par 67%. Kopumā 2014.gada pirmajos trīs mēnešos AS „Olainfarm” produkcija realizēta 31 valstī piecos kontinentos.

 

Šajā laikā ir veiktas 12 jaunas reģistrācijas vairākās valstīs, tostarp notiek produktu reģistrācija Polijā, Mongolijā un Kosovā. Tiek veikti r-fenotropila pirmsklīniskie pētījumi un vairākiem esošiem produktiem tiek izstrādātas uzņēmumam jaunas zāļu formas.

 

AS „Olainfarm” 2014.gada budžets un darbības plāns paredz, ka uzņēmuma konsolidētais apgrozījums sasniegs 93 miljonus eiro, bet konsolidētā peļņa sastādīs 15 miljonus eiro. Saskaņā ar 2014.gada trīs mēnešu neauditēto pārskatu, šajā laikā gada realizācijas plāns ir izpildīts par 25,1%, peļņas plāns – par 24,5%.

 


AS „Olainfarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar vairāk nekā 40 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijai un visai pasaulei. Šobrīd AS „Olainfarm“ produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 35 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

 

Papildu informācija:

Salvis Lapiņš

AS „Olainfarm“ valdes loceklis

mob. tālr. +37126448873

e-pasts: slapinsh@olainfarm.lv

 

 

Pielikumi
Olainfarm_I 2014_konsolidetais FP_LAT.pdf (4155.26 kB)