Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Kārtējās akcionāru sapulces lēmumi
Emitents Latvenergo, AS (213800DJRB539Q1EMW75)
Veids Informācija par akcionāru sapulcēm
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2014-05-12 17:23:57
Versijas komentārs
Teksts

AS „Latvenergo” akcionāru sapulce notika 2014.gada 12.maijā pulksten 12:00 AS „Latvenergo” telpās, Pulkveža Brieža ielā 12, Rīgā.

AS „Latvenergo” 100% kapitāla daļu pieder valstij, un to turētāja ir Latvijas Republikas Ekonomikas ministrija, kuras intereses akcionāru sapulcē pārstāv Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs vai viņa pilnvarota persona.

Kārtējā akcionāru sapulcē pieņemtie lēmumi:

1. Apstiprināt „Latvenergo konsolidētais 2013.gada pārskats”, kura finanšu pārskati sagatavoti saskaņā ar Eiropas Savienībā apstiprinātajiem Starptautiskajiem finanšu pārskatu standartiem;

2. Apstiprināt „Latvenergo Group Consolidated Annual Report 2013”, kura finanšu pārskati sagatavoti saskaņā ar Eiropas Savienībā apstiprinātajiem Starptautiskajiem finanšu pārskatu standartiem;

3. Apstiprināt „AS „Latvenergo” 2013.gada pārskats”, kas sagatavots saskaņā ar Gada pārskatu likumu;

4. Apstiprināt dokumentu „Latvenergo koncerna Ilgtspējas un Gada pārskats par 2013.gadu” un tā tulkojumu angļu valodā „Latvenergo Group Sustainability and Annual Report 2013”;

5. Apstiprināt akciju sabiedrības „Latvenergo” 2013.gada peļņas EUR 26 227 927 izlietošanu šādā veidā:

1) EUR 23 605 134 izmaksājot valstij dividendēs;

2) EUR 2 622 793 ieskaitot AS „Latvenergo” rezervēs kapitālsabiedrības turpmākai attīstībai;

6. Iecelt par AS „Latvenergo” 2014.gada pārskatu revidentu SIA „ERNST & YOUNG BALTIC”, nosakot revidentam atlīdzību līdz EUR 35 145 bez PVN.

Papildu informācija:
Jānis Irbe
Finanšu un kredītu vadības direktors
Tālrunis: +371 67 728 239
E-pasts:
investor.relations@latvenergo.lv

www.latvenergo.lv

Par Latvenergo

Latvenergo koncerns ir Baltijas mēroga energouzņēmums, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un pārdošanu, elektroenerģijas sadales pakalpojuma nodrošināšanu un pārvades sistēmas aktīvu pārvaldību. Latvenergo koncernam ir viena trešdaļa no kopējā Baltijas elektroenerģijas tirgus, nodrošinot elektroenerģijas pārdošanas līdera pozīcijas Baltijā. AS „Latvenergo” vairākus gadus pēc kārtas ir atzīta par Latvijas vērtīgāko uzņēmumu. Starptautiskā kredītreitingu aģentūra Moody’s AS „Latvenergo” ir novērtējusi ar investīciju pakāpes kredītreitingu Baa3/stabils.

Latvenergo koncernā ietilpst mātessabiedrība AS „Latvenergo” (elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošana un pārdošana) un meitassabiedrības – AS „Latvijas elektriskie tīkli” (pārvades aktīvu pārvaldība), AS „Sadales tīkls” (elektroenerģijas sadale), Elektrum Eesti, OÜ (elektroenerģijas pārdošana Igaunijā), Elektrum Lietuva, UAB (elektroenerģijas pārdošana Lietuvā), AS „Enerģijas publiskais tirgotājs” (elektroenerģijas obligātā iepirkuma administrēšana) un SIA „Liepājas enerģija” (siltumenerģijas un elektroenerģijas ražošana, pārvade, sadale un pārdošana Liepājā), kā arī Elektrum Eesti, OÜ piederošā meitassabiedrība SIA „Elektrum Latvija” (elektroenerģijas pārdošana).

Pielikumi