Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Latvenergo” izsludina iepirkumu banku aizdevumu piesaistei
Emitents Latvenergo, AS (213800DJRB539Q1EMW75)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2014-04-25 15:53:55
Versijas komentārs
Teksts

Šodien, 25. aprīlī, AS „Latvenergo” ir izsludinājusi iepirkumu aizdevuma līgumu slēgšanai ar bankām par kopējo apjomu līdz 150 miljoniem EUR.

Iepirkuma priekšmets ir sadalīts divās pasūtījuma daļās – pirmā pasūtījuma daļa ir par aizdevuma līguma slēgšanu līdz 100 miljoniem EUR ar aizdevuma atmaksas termiņu 5 gadi un iespēju aizdevuma atmaksas termiņu pagarināt par 2 gadiem, un otrā pasūtījuma daļa ir par aizdevuma līguma slēgšanu līdz 50 miljoniem EUR ar aizdevuma atmaksas termiņu 7 gadi.

Kredītlīdzekļu piesaiste tiek organizēta nepieciešamā aizņemtā kapitāla piesaistes plāna ietvaros un ir paredzēta Latvenergo grupas investīciju programmas finansēšanai, kas izstrādāta, pamatojoties uz koncerna ilgtermiņa stratēģiju. Kapitālieguldījumi plānoti vidēji 250 miljoni EUR gadā, un to realizāciju koncerns daļēji finansē no pašu līdzekļiem un daļēji no aizņemtā kapitāla.

Investīciju programmas ietvaros ir plānots veikt kapitālieguldījumus enerģijas ražošanas, sadales un pārvades tīklu aktīvos. Galvenie projekti, ko pašreiz veic Latvenergo koncerns, ir pārvades sistēmas izbūves projekts Kurzemes loks un vērienīgas sadales tīklu sistēmas programmas, kā arī Daugavas HES hidroagregātu atjaunošanas  programma. Projektu mērķis ir nodrošināt kvalitatīvu, drošu un uzticamu pakalpojumu mūsu klientiem. 2013. gada laikā investīcijās ir ieguldīti 225 miljoni EUR.

Iepriekšējā iepirkuma procedūra aizdevuma līgumu slēgšanai ar bankām par kopējo apjomu līdz 150 miljoniem EUR (izsludināta 2013.gada nogalē) tika pārtraukta, ņemot vērā Iepirkumu uzraudzības biroja lēmumu. Jaunizsludinātajai iepirkuma procedūrai nolikums ir pilnveidots, ņemot vērā Iepirkumu uzraudzības biroja iebildes pret starptautiski atzītu investīciju līmeņa kredītreitingu kā kvalifikācijas kritēriju pieteikumu iesniedzējiem.

Izvēlētais iepirkuma procedūras veids – sarunu procedūra ar dalības uzaicinājuma publicēšanu – visiem interesentiem (bankām) nodrošina vienādu iespēju iesniegt savus piedāvājumus, tādējādi veicinot godīgu konkurenci, un sniedz AS „Latvenergo” iespēju piesaistīt banku aizdevumus uz optimāliem, līgumslēdzējiem abpusēji pieņemamiem aizdevuma līguma noteikumiem un par iespējami lētāko cenu.

Pieteikumus dalībai sarunu procedūrā jāiesniedz līdz 2014. gada 26. maijam.

Papildu informācija:
Jānis Irbe
Finanšu un kredītu vadības direktors
Tālrunis: +371 67 728 239
E-pasts:
investor.relations@latvenergo.lv

www.latvenergo.lv

Par Latvenergo

Latvenergo koncerns ir Baltijas mēroga energouzņēmums, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un pārdošanu, elektroenerģijas sadales pakalpojuma nodrošināšanu un pārvades sistēmas aktīvu pārvaldību. Latvenergo koncernam ir viena trešdaļa no kopējā Baltijas elektroenerģijas tirgus, nodrošinot elektroenerģijas pārdošanas līdera pozīcijas Baltijā. AS „Latvenergo” vairākus gadus pēc kārtas ir atzīta par Latvijas vērtīgāko uzņēmumu. Starptautiskā kredītreitingu aģentūra Moody’s AS „Latvenergo” ir novērtējusi ar investīciju pakāpes kredītreitingu Baa3/stabils.

Latvenergo koncernā ietilpst mātessabiedrība AS „Latvenergo” (elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošana un pārdošana) un meitassabiedrības – AS „Latvijas elektriskie tīkli” (pārvades aktīvu pārvaldība), AS „Sadales tīkls” (elektroenerģijas sadale), Elektrum Eesti, OÜ (elektroenerģijas pārdošana Igaunijā), Elektrum Lietuva, UAB (elektroenerģijas pārdošana Lietuvā), AS „Enerģijas publiskais tirgotājs” (elektroenerģijas obligātā iepirkuma administrēšana) un SIA „Liepājas enerģija” (siltumenerģijas un elektroenerģijas ražošana, pārvade, sadale un pārdošana Liepājā), kā arī Elektrum Eesti, OÜ piederošā meitassabiedrība SIA „Elektrum Latvija” (elektroenerģijas pārdošana).

Pielikumi