Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
informācija medijiem
Emitents Rīgas kuģu būvētava, AS (48510000DWP0BMQCTM64)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2014-04-14 15:46:39
Versijas komentārs
Teksts

 RKB paraksta nodomu protokolu par kopuzņēmuma izveidi 

urbšanas platformu izgatavošanai

Akciju sabiedrība „Rīgas kuģu būvētava” (RKB) ir parakstījusi nodomu protokolu ar Singapūras kompāniju SBI.

Protokols paredz izveidot kopuzņēmumu naftas un gāzes urbšanas platformu un to aprīkojuma ražošanai.

Šāds kopuzņēmums ļaus Latvijas kuģu būvētājiem izmantot Singapūras speciālistu iestrādes un pieredzi, kas savukārt dos iespēju RKB iesaistīties urbšanas platformu – gigantisku 21. gadsimta inženierbūvju - izgatavošanas un uzstādīšanas biznesā.

„„Rīgas kuģu būvētava” turpina attīstīties, un vērojama nopietna potenciālo ārzemju sadarbības partneru interese par mūsu uzņēmumu. Patlaban sākas aktīva kuģu remonta sezona, un RKB ir gatava dokā uzņemt Vācijas, Skandināvijas un citu valstu kuģus. Taču vienlaikus ir uzsākta iesaistīšanās arī naftas un gāzes urbšanas iekārtu izgatavošanas biznesā,” skaidro a/s „Rīgas kuģu būvētava” valdes priekšsēdētājs Vasīlijs Meļņiks.

      Jāatzīmē, ka pagājušajā gadā „Rīgas kuģu būvētava” atzīmēja savu simtgadi.

Singapūras uzņēmums SBI ir dibināts 1996.gadā un piedāvā integrētos inženiertehniskos risinājumus naftas un gāzes industrijām. Tirdzniecības un izplatīšanas tīklā ietilpst Āzijas, Tuvo Austrumu, Dienvidamerikas un Ziemeļamerikas reģioni.

 

 

A/s „Rīgas kuģu būvētava” valde

Pielikumi