Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Latvenergo” pārtrauc iepirkuma procedūru aizdevuma līgumu slēgšanai
Emitents Latvenergo, AS (213800DJRB539Q1EMW75)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2014-04-09 14:25:22
Versijas komentārs
Teksts

AS „Latvenergo”, ņemot vērā Iepirkumu uzraudzības biroja („IUB”) lēmumu, ir pārtraukusi iepirkuma procedūru aizdevuma līgumu slēgšanai Latvenergo grupas investīciju finansēšanai līdz 150 miljonu eiro apmēram. Šobrīd tiek pilnveidots iepirkuma procedūras nolikums, ņemot vērā IUB iebildes, un jau tuvākajā laikā tiek plānots izsludināt jaunu iepirkuma procedūru.

Jau ziņots, ka šis  finansējums ir  paredzēts Latvenergo grupas investīciju programmas finansēšanai un refinansēšanas vajadzībām, palielinot koncerna vērtību ilgtermiņā. AS „Latvenergo” koncerna investīcijām nepieciešamo finansējumu plāno un piesaista savlaicīgi, tāpēc 2013.gada nogalē uzsāktās iepirkuma procedūras pārtraukšana un jaunas iepirkuma procedūras uzsākšana neatstās negatīvu ietekmi uz koncerna darbību.

Galvenie investīciju projekti, ko pašreiz veic Latvenergo koncerns, ir pārvades sistēmas izbūves projekts „Kurzemes loks”, vērienīgas sadales tīklu sistēmas programmas, kā arī Daugavas HES hidroagregātu atjaunošanas programma. Latvenergo koncerna investīcijas ik gadu paredzētas aptuveni 285 miljonu eiro apmērā.

Papildu informācija:
Jānis Irbe
Finanšu un kredītu vadības direktors
Tālrunis: +371 67 728 239
E-pasts:
investor.relations@latvenergo.lv

www.latvenergo.lv

Par Latvenergo

Latvenergo koncerns ir Baltijas mēroga energouzņēmums, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un pārdošanu, elektroenerģijas sadales pakalpojuma nodrošināšanu un pārvades sistēmas aktīvu pārvaldību. Latvenergo koncernam ir viena trešdaļa no kopējā Baltijas elektroenerģijas tirgus, nodrošinot elektroenerģijas pārdošanas līdera pozīcijas Baltijā. AS „Latvenergo” vairākus gadus pēc kārtas ir atzīta par Latvijas vērtīgāko uzņēmumu. Starptautiskā kredītreitingu aģentūra Moody’s AS „Latvenergo” ir novērtējusi ar investīciju pakāpes kredītreitingu Baa3/stabils.

Latvenergo koncernā ietilpst mātessabiedrība AS „Latvenergo” (elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošana un pārdošana) un meitassabiedrības – AS „Latvijas elektriskie tīkli” (pārvades sistēmas aktīvu pārvaldība), AS „Sadales tīkls” (elektroenerģijas sadale), Elektrum Eesti, OÜ (elektroenerģijas pārdošana Igaunijā), Elektrum Lietuva, UAB (elektroenerģijas pārdošana Lietuvā), AS „Enerģijas publiskais tirgotājs” un SIA „Liepājas enerģija” (siltumenerģijas ražošana un pārdošana, elektroenerģijas ražošana), kā arī Elektrum Eesti, OÜ piederošā meitassabiedrība SIA „Elektrum Latvija” (elektroenerģijas pārdošana).

Pielikumi