Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par AS „Nordic Energy Link” darbības izbeigšanu
Emitents Latvenergo, AS (213800DJRB539Q1EMW75)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2014-03-20 14:19:06
Versijas komentārs
Teksts

AS „Latvenergo” izbeidz līdzdalību AS „Nordic Energy Link”, kas līdz 30.12.2013. nodrošināja elektroenerģijas pārvades kabeļa Estlink-1 darbību, kas savieno Igaunijas un Somijas elektrosistēmas. Š.g. 19.martā notika AS „Nordic Energy Link” akcionāru sēde, kurā tika pieņemts lēmums par uzņēmuma likvidāciju.

Atbilstoši 2004.gadā starp AS „Nordic Energy Link” akcionāriem noslēgtajam sabiedrības dibināšanas līgumam, AS „Nordic Energy Link” akcionāri ir vienojušies, ka pēc Estlink-1 aktīvu pārdošanas pārvades sistēmas operatoriem, AS „Nordic Energy Link” darbība tiks izbeigta. Tā kā 30.12.2013. tika pabeigta Igauniju un Somiju savienojošā elektrokabeļa Estlink-1 nodošana Igaunijas un Somijas pārvades sistēmu operatoriem, tad š.g. 19.martā AS „Nordic Energy Link” akcionāru sēdē tika pieņemts lēmums par AS „Nordic Energy Link” likvidāciju. 

AS „Latvenergo” 2004.gada lēmums piedalīties Nordic Energy Link  projektā  bija pirmais solis Baltijas un Skandināvijas elektroenerģijas tirgu integrācijā un iespēja  sākt strādāt Ziemeļvalstu „Nord Pool Spot” biržā. Estlink-1, kura pārvades jauda ir 350 MW, nodrošināja iespēju elektroenerģijas ražotājiem Baltijā pārdot saražoto elektroenerģiju Skandināvijas tirgū, kā arī importēt elektroenerģiju no Skandināvijas. Estlink-1 starpsavienojums radīja priekšnosacījumus elektroenerģijas biržas izveidei Baltijā un konkurences veicināšanā.

AS „Nordic Energy Link” akcionāri: Eesti Energia (50%), Latvenergo (25%), Lietuvos Energijos Gamyba (25%).

Papildu informācija:
Jānis Irbe
Finanšu un kredītu vadības direktors
Tālrunis: +371 67 728 239
E-pasts:
investor.relations@latvenergo.lv

www.latvenergo.lv

Par Latvenergo

Latvenergo koncerns ir Baltijas mēroga energouzņēmums, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un pārdošanu, elektroenerģijas sadales pakalpojuma nodrošināšanu un pārvades sistēmas aktīvu pārvaldību. Latvenergo koncernam ir viena trešdaļa no kopējā Baltijas elektroenerģijas tirgus, nodrošinot elektroenerģijas pārdošanas līdera pozīcijas Baltijā. AS „Latvenergo” vairākus gadus pēc kārtas ir atzīta par Latvijas vērtīgāko uzņēmumu. Starptautiskā kredītreitingu aģentūra Moody’s AS „Latvenergo” ir novērtējusi ar investīciju pakāpes kredītreitingu Baa3/stabils.

Latvenergo koncernā ietilpst mātessabiedrība AS „Latvenergo” (elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošana un pārdošana) un meitassabiedrības – AS „Latvijas elektriskie tīkli” (pārvades sistēmas aktīvu pārvaldība), AS „Sadales tīkls” (elektroenerģijas sadale), Elektrum Eesti, OÜ (elektroenerģijas pārdošana Igaunijā), Elektrum Lietuva, UAB (elektroenerģijas pārdošana Lietuvā), AS „Enerģijas publiskais tirgotājs” un SIA „Liepājas enerģija” (siltumenerģijas ražošana un pārdošana, elektroenerģijas ražošana), kā arī Elektrum Eesti, OÜ piederošā meitassabiedrība SIA „Elektrum Latvija” (elektroenerģijas pārdošana).

Pielikumi