Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Ir noslēgusies Olainfarm 2013. gada 4. ceturkšņa virtuālā konference
Emitents Olainfarm, AS (213800WCG52W62ENOP27)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2014-03-11 23:08:55
Versijas komentārs
Teksts

 Ir noslēgusies Olainfarm 2013. gada 4. ceturkšņa virtuālā konference

 

11. martā AS „Olainfarm” aizvadīja 2013. gada 4. ceturkšņa virtuālo konferenci investoriem. Konferences laikā AS „Olainfarm” valdes loceklis Salvis Lapiņš analizēja 2013. gada 4. ceturkšņa un pilna 2013. finanšu gada rādītājus, kā arī informēja par aktualitātēm uzņēmumā.

 

Tāpat Salvis Lapiņš atklāja, ka Latvijas valdība ir nolēmusi piešķirt AS „Olainfarm” nodokļu atlaides uzņēmuma investīcijām. Kopumā tuvāko 2 gadu laikā investīcijas varētu sasniegt 40 miljonus EUR. Investīcijas tiktu veiktas jaunu ražošanas telpu izveidē, kā arī enerģijas efektivitātes uzlabošanā (piemēram, ieguldot dzesēšanas iekārtās). Tāpat ilgtermiņā AS „Olainfarm” neizslēdz iespēju pārpirkt kādu farmācijas uzņēmumu, kas darbojas ārpus NVS valstu tirgus, taču šobrīd uzņēmumam konkrētu plānu nav.

 

Saskaņā ar S.Lapiņa teikto, ņemot vēra uzņēmuma investīciju plānus, AS “Olainfarm” valde uzņēmuma akcionārus aicinās 2013. un 2014. gada uzņēmuma peļņu atstāt nesadalītu un atsākt dividenžu izmaksu sākot ar 2015. gada peļņu, dividendēs izmaksājot 17.5% no peļņas.

 

Saskaņā ar šī brīža datiem, uzņēmuma realizācija Ukrainā š.g. februārī sasniedza 700 000 EUR.

Iekšējai plānošanai AS “Olainfarm” paredz, ka īstermiņā realizācija uz Krieviju nepieaugs, savukārt realizācija Ukrainā varētu sasniegt no 0.7 līdz 1 miljonam EUR mēnesī.

 

Atbildot uz virtuālās konferences dalībnieku jautājumiem, Salvis Lapiņš norādīja, ka uzņēmumam šobrīd ir 13 patenti ar dažādu darbības termiņu – no 4 līdz pat 18 gadiem. Tāpat Salvis Lapiņš  atklāja, ka jautājums par AS „Olainfarm” akciju nominālvērtības samazināšanu joprojām ir aktuāls un pie tā ir plānots atgriezties šī gada rudenī.

 

Pilns virtuālās konferences ieraksts ir pieejams šeit:
http://ej.uz/Olainfarm_4Q_2014, savukārt virtuālās konferences laikā demonstrētā prezentācija ir pieejama AS „Olainfarm” iepriekš publicētajā paziņojumā – skat. https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=598440&messageId=740790.

 

 

Olainfarm pateicas visiem, kas piedalījās virtuālajā konferencē un aicina sekot līdz informācijai par nākamo virtuālo konferenci!

 

AS „Olainfarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar vairāk nekā 40 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijai un visai pasaulei. Šobrīd AS „Olainfarm“ produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 35 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

 

 

Papildu informācija:
Salvis Lapiņš
AS „Olainfarm“ valdes loceklis
mob. tālr. +371 26448873
e-pasts: slapinsh@olainfarm.lv

 

Pielikumi