Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par darījumiem ar pamatlīdzekļiem
Emitents Ditton pievadķēžu rūpnīca, AS (391200LSGSVWPZW6LL87)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2014-01-17 16:00:46
Versijas komentārs
Teksts
 
Saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likuma prasībām akciju sabiedrība „Ditton pievadķēžu rūpnīca” informē akcionārus un ieguldītājus par darījumiem ar pamatlīdzekļiem:
 
1) Apzinot un izvērtējot Sabiedrībai piederošās nelikvīdās iekārtas un citu kustamo īpašumu, ņemot vērā, ka tās ir fiziski nolietotas un morāli novecojušas, tā kā lielākoties ir ražotas 60.-tajos līdz 90.-tajos gados, esošajā stāvoklī nespēj nodrošināt mūsdienu apkārtējās vides un darba drošības un aizsardzības prasības, un to atjaunošana un pielāgošana nav ekonomiski lietderīga un prasa nesamērīgus ieguldījumus, Sabiedrības Valde pieņēma lēmumu par to atsavināšanu pārdošanas ceļā. Atsavināmo iekārtu atlikusī bilances vērtība sastāda EUR 9 223,64 (LVL 6 482,41).
Ņemot vērā minētā kustamā īpašuma faktisko nederīgumu izmantošanai ražošanas procesos un ražošanas apjomu samazināšanās tendenci pēdējos gados, tā pārdošana neietekmēs sabiedrības saimniecisko darbību.

2) Ievērojot to apstākli, ka daļa Sabiedrībai piederošo ēku un būvju, kuras tiek izmantotas Sabiedrības saimnieciskajā darbībā, atrodas uz zemes gabala ar kadastra Nr. 0500 007 1413, Višķu ielā 17a, Daugavpils, kas uz īpašuma tiesību pamata pieder trešajai personai, kā arī šīs trešās personas piedāvājumu izmantot zemes gabala pirmpirkuma tiesības un iegādāties minēto nekustamo īpašumu, Sabiedrības Valde plāno iegādāties īpašumā minēto zemes gabalu, noslēdzot attiecīgu pirkuma līgumu. Iepriekš attiecības ar zemes gabala īpašnieku pastāvēja nomas tiesisko attiecību veidā uz nomas līguma pamata.
Darījums tiks īstenots divos posmos ar pirkuma maksu EUR 860 517,44 (LVL 604 775,10) un galīgo apmaksas termiņu līdz 2015.gada 31.decembrim. Saskaņā ar darījuma pušu vienošanos, norēķinus paredzams veikt ilgtermiņa parādsaistību dzēšanas ceļā, nepiesaistot no ārpuses papildu finanšu līdzekļus. Sabiedrības Valde ir saņēmusi Padomes piekrišanu minētajam darījumam.
 
 
J.Sokolovskis
Valdes loceklis 
Pielikumi