Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
VNT 2013.gadā pārkrāvis 9,64 miljonus tonnu
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2014-01-02 17:31:24
Versijas komentārs
Teksts

Ventspils nafta termināls (VNT), AS “Ventspils nafta” meitas uzņēmums, 2013.gadā pārkrāvis 9,64 miljonus tonnu naftas un naftas produktu.

VNT ģenerāldirektors Lars Panclafs norāda: „2013. gads, jo īpaši tā otrā puse, bija pilna ar izaicinājumiem attiecībā uz pārkrauto kravu apjomu, kuru ietekmēja izmaiņas produktu plūsmās reģiona ietvaros, kas radās pieprasījuma un ekonomisku apsvērumu dēļ. Tomēr, neskatoties uz šiem, no VNT neatkarīgiem, faktoriem, turpinājām uzlabot uzņēmuma darbības efektivitāti, 2013. gadā sasniedzot labus rezultātus. Kopumā pēdējos gados uzņēmums ir strādājis sekmīgi un joprojām veicina Latvijas tranzītbiznesa izaugsmi.”  

Vērtējot nākamā gada perspektīvas, Panclafs norāda, ka kopumā vide attiecībā uz naftas produktu plūsmām arī 2014. gadā būs izaicinājumiem pilna, un tāpēc ir grūti izdarīt precīzas prognozes par visu nākamo gadu.

Lai arī salīdzinājumā ar 2012. gadu ir novērojams pārkrauto apjomu kritums par 20%, VNT pagājušogad turpināja investēt termināļa infrastruktūrā un procesos, lai nodrošinātu stingru pamatu uzņēmuma darbībai nākotnē. Arī 2014. gadā tas tiks turpināts, vienlaikus lielu vērību pievēršot vides aizsardzībai un darbinieku attīstībai.

Par "Ventspils nafta termināls"

VNT nodrošina tranzīta pakalpojumus - naftas un naftas produktu pieņemšanu no cauruļvadiem, dzelzceļa vagonu cisternām un no tankkuģiem, to uzglabāšanu un pārkraušanu. VNT ir tehnoloģiski modernākais un lielākais naftas un naftas produktu pārkraušanas uzņēmums Baltijā ar kopējo rezervuāru parka ietilpību 1,2 miljoni kubikmetru.

 51% VNT pieder AS „Ventspils nafta” (NASDAQ OMX RIGA: VNF1R), kas ir viena no lielākajām uzņēmumu grupām Latvijā. AS „Ventspils nafta” ir koncerna mātes sabiedrība, kas pārvalda  ieguldījumus grupas uzņēmumos, veicinot koncerna kopējās vērtības un katra atsevišķā uzņēmuma vērtības pieaugumu. 

 

Elīna Dobulāne, komunikācijas konsultante
AS "Ventspils nafta"
Tālrunis: +371-25959447

E-pasts: elina.dobulane@vnafta.lv
www.vnafta.lv

Pielikumi