Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
„Olainfarm” plāno noslēgt 2013.gadu ar 8,8 miljonu latu peļņu
Emitents Olainfarm, AS (213800WCG52W62ENOP27)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2013-12-19 17:17:40
Versijas komentārs
Teksts

 Olaine, 2013.gada 19.decembrī

 

„Olainfarm” plāno noslēgt 2013.gadu ar 8,8 miljonu latu peļņu

 

AS “Olainfarm” uzņēmuma darbības plāns paredz, ka tā nekonsolidētais apgrozījums 2013.gadā sasniegs 45,4 miljonus latu (64,6 miljonus eiro), savukārt konsolidētais apgrozījums sasniegs 52,8 miljonus latu (75,1 miljonu eiro). Konsolidēta peļņa tiek prognozēta 8,8 miljonu latu (12,5 miljonu eiro), nekonsolidētā peļņa 7,5 miljonu latu (10,7 miljonu eiro) apmērā.

Ar pārskatītām AS „Olainfarm” valdes šī gada 12.aprīlī izvirzītajām darbības plāna prognozēm uzņēmuma valdes loceklis Salvis Lapiņš iepazīstināja 10.decembrī notikušajā investoru vebinārā. Prognožu precizējums tika veikts pēc novembra realizācijas datu apzināšanas, kas atklāja, ka uzņēmumam realizācijas ziņā visnotaļ pozitīvais mēnesis nebija tik sekmīgs, lai pamatoti varētu cerēt uz sākotnēji izvirzītā plāna sasniegšanu. 

 

Tā kā AS „Olainfarm” ir diezgan izteikta noieta sezonalitāte un tradicionāli sekmīgākie ir 3. un 4.ceturksnis, jo īpaši novembris un decembris, iespēja sasniegt iepriekš izvirzītās plāna prognozes bija spēkā līdz pat novembra realizācijas datu apzināšanai. Lai arī uzņēmumam ir izdevies uzlabot noietu Ukrainā, sākotnējo prognožu sasniegšanai bija nepieciešams būtiskāk kāpināt realizāciju arī citos tirgos.

 

Tā kā AS „Olainfarm” ir uzņēmums ar lielu darbinieku un pamatlīdzekļu bāzi, tam ir salīdzinoši augsts peļņas nulles punkts. Tas nozīmē gan to, ka, apgrozījumam pieaugot, peļņa var neproporcionāli palielināties, gan to, ka, apgrozījuma plānam neizpildoties, peļņa var neproporcionāli samazināties. Tāpēc AS „Olainfarm” 2013.gada darbības plāna peļņas prognozes procentuāli ir samazinātas vairāk, nekā apgrozījuma prognozes.

 


AS „Olainfarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar vairāk nekā 40 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijai un visai pasaulei. Šobrīd AS „Olainfarm“ produkcija tiek eksportēta uz 35 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

 

Papildu informācija:

Salvis Lapiņš

AS „Olainfarm“ valdes loceklis

mob. tālr. +37126448873

e-pasts: slapinsh@OlainFarm.lv

 

 

Pielikumi