Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Danske Bank piešķir aizdevumu Rīgas Elektromašīnbūves Rūpnīcai
Emitents Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca, AS (25340065CF9HB5QZ3Z81)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2013-12-06 09:06:51
Versijas komentārs
Teksts

Informācija plašsaziņas līdzekļiem
Rīgā, 2013. gada 6. decembrī
Danske Bank piešķir aizdevumu Rīgas Elektromašīnbūves Rūpnīcai
Danske Bank Latvijā parakstījusi līgumu ar AS „Rīgas Elektromašīnbūves Rūpnīca” par aizdevuma izsniegšanu 2 miljonu eiro apmērā, kas paredzēts projekta „Jaunu asinhronās vilces dzinēju ieviešana ražošanā” īstenošanai. Līdz šim dažādu projektu īstenošanai Danske Bank uzņēmumam jau bija izsniegusi finansējumu 10 miljonu eiro apmērā.
AS „Rīgas Elektromašīnbūves Rūpnīca” valdes priekšsēdētājs Nikolajs Erohovs norāda: „2014.gadā mūsu uzņēmums izstrādās un apgūs piecu, no tehniskā viedokļa sarežģītu, vilces elektroiekārtu komplektu ražošanu, kuri paredzēti lietošanai dzelzceļos, metro un autotransportā. Šajos projektos mēs ceram arī uz valsts un dažādu Eiropas struktūrfondu programmu atbalstu. Projektu īstenošana ļaus uzņēmumam modernizēt un paplašināt produktu klāstu, kā rezultātā plānojam palielināt apgrozījumu par 31% jau 2014.gadā. Šobrīd 95% no saražotās produkcijas tiek eksportēts”.
Danske Bank Latvijā vadītājs Raivis Kakānis ir gandarīts par Rīgas Elektromašīnbūves Rūpnīcas sasniegumiem: „Mūsu sadarbības laikā uzņēmums ir piedzīvojis nozīmīgu akciju vērtības pieaugumu, šogad tas pirmo reizi iekļuvis Latvijas vērtīgāko uzņēmumu – TOP 101 sarakstā. Mēs priecājamies par savu klientu panākumiem, īpaši, ja varam saskatīt arī savu lomu to kaldināšanā. Turklāt šie panākumi ir likumsakarīgi – Rīgas Elektromašīnbūves Rūpnīca ir viens no retajiem izņēmumiem, kur ražošana kopš padomju gadiem ir ne vien saglabāta, bet tikusi mērķtiecīgi uzlabota un attīstīta. Uzņēmums šobrīd strādā tādā līmenī, ka spēj veiksmīgi konkurēt ar lielajiem nozares ārzemju koncerniem. Esmu drošs, ka Rīgas Elektromašīnbūves Rūpnīcai ir ļoti labas nākotnes perspektīvas, un pamats tam ir saimnieciska, prasmīga un tālredzīga uzņēmuma vadība.”
Par AS Rīgas Elektromašīnbūves Rūpnīca
Akciju sabiedrība "Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca" ir Latvijā plaši pazīstams uzņēmums ar lielu pieredzi elektrovilcienu, pasažieru vagonu un elektroiekrāvēju paredzēto vilces elektroiekārtu komplektu projektēšanā un ražošanā.
Par Danske Bank Latvijā
Danske Bank ir Dānijā reģistrētās Danske Bank filiāle Latvijā. Danske Bank Group ir lielākā banka Dānijā un viena no vadošajām finanšu institūcijām Eiropā. Danske Bank Group ir plaši pārstāvēta 15 valstīs un tai ir 5 miljoni klientu. Kopš 2012.gada 15.novembra visas Danske Bank Grupas bankas pakalpojumus sniedz ar vienotu zīmola vārdu, tādejādi liekot uzsvaru uz nemainīgi augstas kvalitātes servisu visos tirgos.
Danske Bank Grupai ir piešķirti sekojoši reitingi:
Ilgtermiņa: Baa1 (Moody’s); A- (S&P); A (Fitch);
Īstermiņa: P-2(Moody’s); A-2 (S&P); F1 (Fitch).
Papildu informācijai:
Ieva Zauere
Komunikācijas nodaļas vadītāja
Danske Bank
Tel: +371 29 485 726
ieva.zauere@danskebank.lv
www.danskebank.lv
 

Pielikumi