Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Neauditēts 2013.gada 9 mēnešu finanšu pārskats
Emitents Amber Latvijas balzams, AS (097900BGLZ0000056644)
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2013-11-29 10:40:03
Versijas komentārs
Teksts

 

Vadības ziņojums

 

Darbības veids

 Uzņēmums ir dibināts 1900.gadā, bet esošo nosaukumu ieguvis 1970.gadā. AS „Latvijas balzams” ir vadošais alkoholisko dzērienu ražotājs Baltijas valstīs, kas ražo vairāk nekā 100 dažādu nosaukumu dzērienus. Savu eksportspēju apliecinām,  aktīvi iekarojot globālo tirgu. 75% mūsu produkcijas tiek pārdota vairāk nekā 160 eksporta tirgos ar SPI Group starpniecību, kā arī vairāk nekā 30 tirgos AS „Latvijas balzams” tiešā eksporta ceļā.

AS “Latvijas balzams” vadošais akcionārs ir „SPI Regional Business Unit BV”, kam pieder 89.53% akciju no pamatkapitāla.

 
Uzņēmuma darbība 2013. gada pirmajos 9 mēnešos

 AS “Latvijas balzams” ir lielākais alkoholisko dzērienu ražotājs Latvijā un viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem valstī. 2013. gada pirmajos 9 mēnešos nodokļos valsts budžetā AS “Latvijas balzams” ieskaitījis 30.2 miljonus latu, tajā skaitā 21.9 milj. latu kā akcīzes nodokli.

 Uzņēmuma neauditētais apgrozījums 2013. gada pirmajos 9 mēnešos bija 50.4 miljoni latu, kas ir par 0.1% vairāk nekā 2012. gada attiecīgajā periodā. Apgrozījuma līmenis saglabāts pateicoties mērķtiecīgai eksporta programmas izpildei, kā arī uzsākta sadarbība ar vairākiem jauniem partneriem. Ievērojamākais pārdošanas apjoma pieaugums sasniegts tādos nozīmīgos tirgos kā Krievija (+7.3%), Latvijas beznodokļu zona (+15.5%) un Turcija (+28.6%). 2013. gada pirmajos 9 mēnešos galvenie eksporta virzieni ir bijuši Baltijas valstis, Krievija, Vācija un Skandināvija, paralēli apgūstot jaunus tirgus kā, piemēram, Ķīna. Arī eksports pēc SPI Group pasūtījumiem pirmajos 9 mēnešos ir audzis par 2.4%, salīdzinot ar attiecīgo pērnā gada periodu.

 Pirmajos 9 mēnešos samazinājies apgrozījums vietējā un Baltijas valstu tirgos, kas skaidrojams ar dzērienu portfeļa pārskatīšanu. Pārējās eksporta valstīs apgrozījums pirmajos deviņos mēnešos audzis par 9.3%.

 Pārskata perioda neauditētā peļņa ir 2.6 miljoni latu, kas ir par 2.7% vairāk nekā 2012. gada attiecīgajā periodā. Šo rezultātu izdevies sasniegt, pateicoties mērķtiecīgam darbam produktu portfeļa attīstībā un eksporta attīstības stratēģijai.

 
Uzņēmumā tiek realizēta ilgtermiņa talantu un jauno vadītāju attīstības programmu apgūšana, kā arī kompetenču modeļa ieviešana, uz kura bāzes ir izstrādāti darbinieku individuālās attīstības plāni.

Turpmākās darbības virzieni

 Uzņēmums turpinās koncentrēties uz konkurētspējīgu produktu ražošanu vietējā un eksporta tirgus pieprasījumam un kāpināt izaugsmi eksporta tirgos, realizējot uzsākto eksporta attīstības stratēģiju.

 Kā viens no vadošajiem pārtikas nozares uzņēmumiem un arī viens no lielākajiem darba devējiem, AS „Latvijas balzams” turpinās iesāktos projektu darbinieku profesionālās kvalifikācijas celšanā, projektu vadīšanā, ražošanas efektivitātes paaugstināšanas metožu pielietošanas un pārdošanas jomās.

 Domājot par ilgtspējīgu attīstību, turpināsim uzsāktos procesus ražošanas efektivitātes paaugstināšanā un loģistikas izmaksu kontrolē un optimizācijā. Uzņēmuma prioritāšu vidū būs arī vides un darba drošības aspekti. Gada pēdējā ceturksnī plānojam uzsākt sadarbību ar topošajiem pārtikas tehnologiem un vides speciālistiem, izsludinot AS „Latvijas balzams” stipendiju konkursu.

 Kā Latvijas Alkoholisko dzērienu nozares asociācijas (LANA) biedrs un nozares vadošais uzņēmums turpināsim uzsākto dialogu ar likumdevēju un tiesībsargājošām institūcijām, lai sakārtotu procesus legālu alkoholisko dzērienu apritē un mērķtiecīgi apkarotu nekomerciālu alkoholisko dzērienu izplatību Latvijā.

  

 

 

AS “Latvijas balzams”

Valdes priekšsēdētājs                                     Guntis Āboltiņš - Āboliņš

 

Rīgā, 2013. gada 29. novembrī

Pielikumi
LB 3Q2013 LV_LVL_EUR.pdf (576.76 kB)