Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
„Grindeks” Kvalitātes kontroles laboratorijā investēs – 1,6 milj. latu
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2013-11-27 11:00:45
Versijas komentārs
Teksts

AS „Grindeks” informē, ka Kvalitātes kontroles laboratorijā investēs 1,6 milj. latu, no kuriem 1,33 milj. latu veidos būvniecības izmaksas, bet mūsdienīgās analītiskajās iekārtās tiks ieguldīti vairāk kā 270 tūkst. latu. Projekts tiek veikts, lai palielinātu jaudas mikrobioloģijas laboratorijā, kas ir Kvalitātes kontroles laboratorijas vienība un pielāgotos jaunām farmācijas jomas prasībām.

Jaunajā laboratorijā tiks veiktas farmaceitisko produktu analīzes, analītisko metožu izstrādes un validācija. Šīs analīzes tiks veiktas saskaņā ar „Labas ražošanas prakses”, ISO 9001 un ISO 14001 standartiem.

Paplašinot kvalitātes kontroles iespējas, „Grindeks” sniegs analītiskos pakalpojumus arī citiem Latvijas un ārzemju uzņēmumiem – tablešu, kapsulu, ziežu, gēlu, sīrupu, injekciju analīzes, aktīvo farmaceitisko vielu analīzes, kā arī tehnoloģiju un tīrīšanas validācijai nepieciešamās analīzes, kā arī nodrošinās farmācijas produktu sēriju kontroli un izlaišanu ES un NVS valstīm.

AS „Grindeks” Kvalitātes direktors dr.chem Juris Hmeļņickis: „Kvalitātes prasības farmācijas nozarē un „Labas ražošanas prakses” sfērā palielinās ik gadu. Ražojot zāles un apzinoties savu svarīgo misiju rūpēties par cilvēku veselību, „Grindeks” pastāvīgi pilnveido savu sniegumu kvalitātes jomā. Šis projekts stiprinās „Grindeks” pozīcijas un palielinās mūsu konkurētspēju. Turklāt tas pavērs iespējas sniegt analītiskos pakalpojumus arī citiem uzņēmumiem Latvijā un ārzemēs.”

Laboratorijas projekts tiek realizēts vairākos posmos. Projektu plānots pabeigt 2014. gada maijā.

Pēc projekta realizācijas Mikrobioloģijas laboratorijas telpu platība būs 250m², bet kopējā Kvalitātes kontroles laboratorijas kopējā platība būs 700m². Jaunajā laboratorijā tiks uzstādīta moderna automātiskā vadības sistēma, kas kontrolē mikroklimatu telpās un inženiertehnisko sistēmu darbību, kā arī ekonomē energoresursus.

 

Par „Grindeks”

„Grindeks” ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. „Grindeks” koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā; pārstāvniecības 13 valstīs.

„Grindeks” specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās. Uzņēmuma produktu klāstu veido veiksmīgs oriģinālproduktu un patentbrīvo zāļu apvienojums – tajā ietilpst oriģinālprodukti Mildronāts® un Ftorafur®, kā arī vairāk kā 100 efektīvu un drošu patentbrīvo medikamentu formu. Šobrīd „Grindeks” ražo 24 aktīvās farmaceitiskās vielas.

Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz 55 valstīm un veido 95% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Krievija un pārējās NVS valstis, Baltijas valstis, Vācija, Nīderlande, ASV un Japāna.

Lai palielinātu ražošanas jaudas un uzlabotu infrastruktūru, kopš 2002. gada uzņēmums ir realizējis virkni vērienīgu investīciju projektu, šajā laikā investējot attīstībā 45,6 milj. latu.

AS „Grindeks” akcijas tiek kotētas „NASDAQ OMX Riga” Oficiālajā sarakstā. AS „Grindeks” lielākie akcionāri ir Kirovs Lipmans – 33,29%, Anna Lipmane – 16,69%, „AB.LV Private Equity fund 2010” – 11,38%,Skandinaviska Enskilda Banken” (nominālturētājs) – 10,02%,Swedbank” AS Clients Account (nominālturētājs) – 8,84%.

Vairāk informācijas par uzņēmumu – www.grindeks.lv

Sekojiet uzņēmuma informācijai:

Twitter.com/AS_Grindeks; Youtube.com/GrindeksLV; Draugiem.lv/grindeks

 

Kontakti:

Laila Kļaviņa
AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja
Tel.: 67083370, 29256012
fakss: 67083505
E-pasts: laila.klavina@grindeks.lv

Pielikumi