Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
"LatRosTrans" turpina pētīt naftas cauruļvada Polocka - Ventspils pārveidošanas iespējas
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2013-11-27 09:37:55
Versijas komentārs
Teksts

Vakar, 26.novembrī notikušajā Biznesa snieguma prezentācijā tika atklāts, ka SIA LatRosTrans (LRT) ir pabeidzis naftas cauruļvada posma 250 km konservāciju no Lietuvas robežas līdz Ventspilij un turpina izvērtēt iespējas tā funkcionālai pārveidošanai.

Pilotprojekta ietvaros, kas tika uzsākts 2013. gada pavasarī, tika veikta speciāla 8,2 km garā cauruļvada posma diagnostika un nepieciešamā uzlabošana hidrauliskajiem izmēģinājumiem, kuru rezultātā secināts, ka cauruļvads var izturēt līdz 48 bāru jaudu.

LRT vadītājs Igors Stepanovs norāda: „Šī gada uzņēmuma būtiskākais notikumus ir Augstākās tiesas lēmums noraidīt Baltkrievijas uzņēmuma "Polocktransneft Družba" apelācijas sūdzību pret LRT par tās īpašuma tiesībām uz tehnoloģisko naftu, kas daļēji ir izspiesta no naftas cauruļvada un daļēji atrodas uzņēmuma naftas cauruļvados”.

Tāpat Igors Stepanovs īpaši augsti novērtē Latvijas valdības mēģinājumus risināt jautājumu par Latvijas valsts ieguldījumu uzņēmuma pamatkapitālā – zemi ar pastāvīgās lietošanas tiesībām.

Biznesa snieguma prezentācijā arī norādīts, ka 2013.gada deviņu mēnešu laikā uzņēmums kopumā tranportējis 4,6 miljonus tonnu naftas produktu. Savukārt LRT ieņēmumi 2013.gada šajā deviņu mēnešu periodā sasniedza 9 miljonus latu, nedaudz pārsniedzot iepriekšējā gada attiecīgā perioda rādītāju (8,8 miljoni latu), bet uzņēmuma bruto peļņa sastādīja 1,09 miljoni latu.

„Minētie procesi liecina, ka uzņēmums strādā pareizajā virzienā. Arī nākamā gada prioritātē ir uzņēmuma biznesa pozīciju stiprināšana – naftas cauruļvada pārveidošana un zemes lietošanas tiesību jautājuma atrisināšana. Vienlaikus, tāpat kā iepriekšējos gados, LRT pastiprinātu uzmanību arī turpmāk pievērsīs vides aizsardzības jautājumiem,“ uzsver I.Stepanovs.

Par LatRosTrans
SIA LatRosTrans pieder divi Latvijas Republikas teritorijā esošie naftas cauruļvadi - Polocka-Mažeiķi un Polocka-Ventspils, pa kuriem pēdējos gados tranzīta vajadzībām nafta nav pārvietota. Savukārt naftas produktu cauruļvads Polocka-Venstpils šobrīd joprojām aktīvi nodrošina dīzeļdegvielas piegādi. SIA LatRosTrans ir Baltijas valstīs lielākais Latvijas un Krievijas kopuzņēmums, kurā partneriem no Krievijas puses - akciju sabiedrībai Transņefteprodukt (Transņeft meitas uzņēmums) pieder 34% kapitāla daļu, bet akciju sabiedrībai Ventspils nafta (NASDAQ OMX RIGA: VNF1R) - 66 kapitāla daļu %.

Elīna Dobulāne, komunikācijas konsultante

AS "Ventspils nafta"

Tālrunis: +371-25959447

E-pasts: elina.dobulane@vnafta.lv

www.vnafta.lv

Pielikumi
LRT_Business_Update_2013.pdf (3518.53 kB)