Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
VNT bruto peļņa 2013.gada pirmajos 9 mēnešos pieaug par 6,8%
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2013-11-27 09:37:48
Versijas komentārs
Teksts

„Ventspils nafta” termināls” (VNT) bruto peļņa 9 mēnešos bruto peļņa bija 9,19 milj. latu jeb par 6,8% vairāk nekā tajā pašā pārskata periodā 2012.gadā (8.61 milj. latu), savukārt neto peļņa bija 7,33 miljoni latu.
“Lai arī uzņēmuma finanšu rādītāji ir salīdzinoši pozitīvi, kā jau pagājušajā gadā prognozēts, 2013.gada pirmajos 9 mēnešos salīdzinoši pārkrauts par 18,4% mazāk naftas produktu. Kritums skaidrojams ar globāliem procesiem –ASV eksporta uzsākšanu, izdevīgajiem tirgus apstākļiem Melnās jūras reģionā un citiem no VNT neatkarīgiem faktoriem,” uzņēmuma biznesa snieguma prezentācijā skaidro VNT ģenerāldirektors Larss Panclafs (Lars Pantzlaff).
VNT 2013.gada pirmajos 9 mēnešos pārkrauti 8,0 miljoni tonnu naftas produktu un tas ir 18,4 % samazinājums salīdzinājumā ar atbilstošo periodu pirms gada, kad pārkraušanas apjoms bija 9,8 milj. tonnu. Kopumā 41,2% pārkrauto produktu apjoma saņemti pa dzelzceļu vai jūru, bet 58,8% pa cauruļvadu.
„VNT pozitīvie finanšu rādītāji pat neskatoties uz pārkrauto apjomu kritumu liecina, ka uzņēmuma līdz šim īstenotā attīstības stratēģija ir bijusi pareiza un tas lielā mērā ir mūsu komandas panākums. Vienmēr esam uzskatījuši, ka investīcijas darba vides attīstībā un darbiniekos ir jebkura uzņēmuma biznesa pamatatslēga. Pozitīvi arī, ka to novērtējušas trešās puses – 2013.gadā esam atzīti par labāko darba devēju Kurzemē un Ilgtspējas Indeksā, pie tam piedaloties tajā pirmo reizi, esam iekļuvuši Sudraba kategorijā,” turpina Panclafs.
Iezīmējot VNT nākotnes perspektīvas un mērķus, Panclafs kā būtiskāko norāda pozitīvu finanšu rezultātu saglabāšanu salīdzinoši nestabilos ekonomikas apstākļos. “Tāpat kā dabisku mūsdienu biznesa sastāvdaļu redzam napārtrauktu uzņēmuma darba optimizāciju un fleksibilitātas nodrošināšanu,” norāda VNT ģenerāldirektors.
Tāpat kā iepriekšējos gados, VNT plānojis arī lielu vērību pievērst dabas aizsardzības jautājumiem un kā nakamā gada prioritāte šajā jomā definēta tvaika savākšanas sistēmas uzstādīšana.
Pielikums: prezentācija par uzņēmuma darbību un attīstības perspektīvām.
Par "Ventspils nafta termināls"
VNT nodrošina tranzīta pakalpojumus - naftas un naftas produktu pieņemšanu no cauruļvadiem, dzelzceļa vagonu cisternām un no tankkuģiem, to uzglabāšanu un pārkraušanu. VNT ir tehnoloģiski modernākais un lielākais naftas un naftas produktu pārkraušanas uzņēmums Baltijā ar kopējo rezervuāru parka ietilpību 1,2 miljoni kubikmetru.
51% VNT pieder AS „Ventspils nafta” (NASDAQ OMX RIGA: VNF1R), kas ir viena no lielākajām uzņēmumu grupām Latvijā. AS „Ventspils nafta” ir koncerna mātes sabiedrība, kas pārvalda ieguldījumus grupas uzņēmumos, veicinot koncerna kopējās vērtības un katra atsevišķā uzņēmuma vērtības pieaugumu.
Elīna Dobulāne, komunikācijas konsultante

AS "Ventspils nafta"
Tālrunis: +371-25959447

E-pasts: elina.dobulane@vnafta.lv

www.vnafta.lv
 

Pielikumi
VNT_Business_Update_2013.pdf (1621.70 kB)