Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Ražošanas jauda
Emitents Liepājas metalurgs, AS
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2013-04-10 16:15:07
Versijas komentārs
Teksts

Komentējot laikrakstā “Dienas bizness” 10.04.2013. publicēto rakstu, akciju sabiedrība "Liepājas metalurgs" informē, ka 2013.gada 1.ceturksnī tērauda ražošana tika organizēta ar 73% noslodzi un velmējumu ražošana – ar 75% noslodzi. 2013.gada aprīlī tēraudu un velmējumus plānots ražot ar 30% jaudu.

Akciju sabiedrība "Liepājas metalurgs" apstiprina arī faktu, ka tiek plānots samazināt strādājošo skaitu par 8 – 10%. Šobrīd visām struktūrvienībām ir dots uzdevums izstrādāt priekšlikumus štata vienību samazināšanai.

Presē minētā shēmošana nevar notikt, jo likums “Par Pievienotās vērtības nodokli” paredz, ka pārdodot preces uz Eiropas Savienības valstīm PVN ir 0%. PVN likums nosaka, ka šo pašu normu piemēro arī tajos gadījumos, kad preces tiek pārdotas uz trešajām valstīm.

Sakarā ar krīzi celtniecības nozarē visā Eiropā un tam sekojošo zemo pieprasījumu, akciju sabiedrības "Liepājas metalurgs" produkcijas cenas ir zem tās pašizmaksas.

Līga Šenfelde
vadītāja palīgs
63455926, shenfelde@metalurgs.lv

Pielikumi