Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS Capitalia nerevidētais konsolidētais starpperiodu pārskats par 2015. gada 6 mēnešiem
Emitents Capitalia AS (2138004E8D3EG6F2Y992)
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2015-08-31 14:29:04
Versijas komentārs Pievienoti finanšu pārskati ar komentāriem
Teksts

 Rīga, 2015-07-23 13:46 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- 2015. gada otrais ceturksnis koncernam AS Capitalia ir bijis veiksmīgs un tas tika noslēgts ar peļņu EUR 30,563 apmērā un kopējo aktīvu apjomu EUR 2,186,338. Rezultātā uzņēmuma aktīvi ir pieauguši par 57%, salīdzinot ar pagājušā gada beigām. Uzņēmums ir spējis strauji kāpināt izsniegto aizdevumu skaitu pateicoties darbībai ALTUM valsts atbalsta programmas ietvaros, kuras rezultātā maziem un vidējiem uzņēmumiem Latvijā tiek piedāvāti kredīti ar samazinātām procentu likmēm. Uzņēmuma darbības rentabilitāte ir uzlabota pateicoties vairākām izmaksu samazinošām darbībām, kā arī kāpinātiem darbības apjomiem. Rentabilitātes pieaugumu veicināja arī vairāku iepriekš norakstītu aizdevumu atgūšana.  

Uzņēmuma kredītportfelis Lietuvā veidoja aptuveni 23% no kopējā aktīvu apmēra. AS Capitalia turpmākā ceturkšņa darbības fokuss būs uz Lietuvas meitas sabiedrības aktivitāšu kāpināšanu. Tāpat uzņēmums plāno noslēgt Igaunijas meitas sabiedrības OU Intelia Finance dibināšanu un nepieciešamo atļauju saņemšanu, lai uzsāktu kreditēšanas darbību šajā valstī. Šī gada jūlijā AS Capitalia ir noslēgusi sadarbību ar savstarpējo aizdevumu platformu Mintos, piedāvājot Mintos investoriem iegādāties kredītus uzņēmumiem, kurus izsniedz un administrē AS Capitalia. Šāda partnerība ļaus mums atbrīvot kapitālu turpmākai izaugsmei, veicinot izsniegto un apkalpoto aizdevumu apjomu.

AS Capitalia ir vadošais finansējuma un finanšu konsultāciju sniedzējs maziem un vidējiem uzņēmumiem Baltijas valstīs. AS Capitalia kopumā ir finansējusi vairāk kā 500 uzņēmumus, ieguldot vairāk kā EUR 10 miljonus kompāniju attīstībā.

Pielikumi
Capitalia finanšu pārskats Q2 LAT.pdf (697.28 kB)