Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Apmeklējot “HansaMatrix” un “Lightspace Technologies”, Valsts prezidents pārrunā Latvijas pienesumu viedo tehnoloģiju attīstībā pasaulē
Emitents HansaMatrix Akciju sabiedrība (529900S1YDO0MHC8K318)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2021-07-21 12:10:55
Versijas komentārs
Teksts

Valsts prezidents Egils Levits 2021.gada 20.jūlijā tikās ar uzņēmumu “HansaMatrix” un “Lightspace Technologies” pārstāvjiem, lai pārrunātu aktualitātes viedo tehnoloģiju attīstībā un Latvijas pienesumu šo tehnoloģiju inovācijās pasaulē.

Iepazīstoties ar uzņēmumu darbību, E. Levits augstu novērtēja tajos ražoto papildinātās realitātes produktu attīstību un pielietojumu pasaulē tādās jomās kā medicīna, autobūve u. c. Tāpat tika pārrunāta viedo tehnoloģiju uzņēmumu attīstība Latvijā, kur nozīmīga loma ir sadarbībai ar vietējiem zinātnes centriem un pētniecībai pieejams finansējums. Kā labais piemērs tika norādīta “HansaMatrix” veiksmīgā sadarbība ar Latvijas Universitāti zinātnisko tēmu izstrādē un iespēja finansējuma piesaistei no Eiropas Savienības fondu līdzekļiem jaunu produktu un pētniecības attīstībai.

Valsts prezidents aplūkoja uzņēmumu pētniecības un ražošanas telpas, kurās top papildinātās realitātes brilles, kas tiek izmantotas pasaules lielajos autobūves u. c. uzņēmumos ražošanas procesu optimizācijai.

Foto: https://www.flickr.com/photos/valstsprezidents/albums/72157719570529526

Foto autors: Gatis Rozenfelds, Valsts prezidenta kanceleja

Ziņas teksta autors: Valsts prezidenta kanceleja

 

Kontakti investoriem un medijiem:

Māris Macijevskis, CFA

Valdes loceklis, finanšu direktors
Tālrunis: +371 6780 0002
E-pasts: invest@hansamatrix.com

http://www.hansamatrix.com

Par HansaMatrix

HansaMatrix ir ātri augošs augsto tehnoloģiju uzņēmums, kas darbojas Baltijas, Ziemeļvalstu un Eiropas Savienības tirgū un veic elektronisko produktu un sistēmu izstrādi, industrializāciju un sniedz pilnu ražošanas pakalpojumu spektru, datu tīklu iekārtu, "ierīču" interneta (Internet of Things), industriālo sistēmu un citu augstas pievienotās vērtības produktu tirgus sektoros.

 

Pielikumi