Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Paziņojums par akciju sabiedrības “Latvijas Gāze” ārkārtas akcionāru sapulces sasaukšanu
Emitents Latvijas gāze, AS (097900BGMO0000055872)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2021-07-12 16:01:35
Versijas komentārs
Teksts

Akciju sabiedrības “Latvijas Gāze”, vienotais reģ. nr. 40003000642, juridiskā adrese: Aristida Briāna iela 6, Rīga, LV-1001 (tālāk tekstā - Sabiedrība), pamatojoties uz akcionāra - publiskās akciju sabiedrības “Gazprom” pieprasījumu, valde sasauc un paziņo, ka Sabiedrības ārkārtas akcionāru sapulce notiks 2021. gada 6. septembrī, plkst. 12.00 Rīgā, Aristida Briāna ielā 6, akciju sabiedrības „Latvijas Gāze” telpās, izmantojot elektroniskos saziņas līdzekļus.

 

Darba kārtība:

  1. Sabiedrības Padomes locekļu atsaukšana.
  2. Sabiedrības Padomes vēlēšanas.

 

Ieraksta datums akcionāru dalībai akcionāru sapulcē ir 2021. gada 27. augusts. Tikai personas, kas ir akcionāri ieraksta datumā, ir tiesīgas ar tām piederošo akciju skaitu piedalīties Sabiedrības ārkārtas akcionāru sapulcē 2021. gada 6. septembrī, kā arī balsot rakstveidā pirms akcionāru sapulces.

 

Balsošana pirms sapulces

 

Ņemot vērā Covid-19 pandēmiju, lai aizsargātu akcionāru, akciju sabiedrības “Latvijas Gāze” darbinieku un sabiedrības veselību kopumā, aicinām akcionārus akcionāru sapulcē piedalīties rakstveidā pirms sapulces aizpildot balsojuma veidlapu, kas akcionāriem pēc pieprasījuma (pieprasījumu no 2021.gada 23.augusta sūtot uz e-pastu: investor.relations@lg.lv) tiks nosūtīta uz viņa e-pastu. Balsojuma veidlapa no 2021.gada 23.augusta būs arī pieejama Sabiedrības interneta mājaslapā www.lg.lv sadaļā "Akcionāru sapulces", Oficiālās obligātās informācijas centrālās glabāšanas sistēmas interneta mājaslapā www.oricgs.lv un akciju sabiedrības “Nasdaq Riga” interneta mājaslapā www.nasdaqbaltic.com.

 

Lūdzam aizpildītu balsojuma veidlapu:

  • parakstītu ar derīgu elektronisko parakstu elektroniski nosūtīt uz sabiedrības e-pasta adresi: relations@lg.lv; vai
  • parakstītu papīra formā nosūtīt uz sabiedrības pasta adresi: Aristida Briāna iela 6, Rīga, LV-1001. Šajā gadījumā balsojuma veidlapai jābūt notariāli apliecinātai vai tai jāpievieno akcionāra (pilnvarnieka) pases vai personas apliecības apliecināta kopija un kontaktinformācija (tālruņa numurs un e-pasta adrese), lai Sabiedrības valdei būtu iespēja identificēt akcionāru.

 

Akcionāri var piedalīties akcionāru sapulcē (t. sk. aizpildīt un iesniegt balsojuma veidlapu) personiski vai ar savu pārstāvju vai pilnvarnieku starpniecību. Ja akcionāru pārstāv pilnvarnieks, balsojuma veidlapai jāpievieno rakstiska pilnvara vai likumiskajiem pārstāvjiem jāuzrāda pilnvarojumu apliecinošs dokuments. Pilnvarojuma veidlapa ir pieejama Sabiedrības interneta mājaslapā www.lg.lv sadaļā "Akcionāru sapulces", Oficiālās obligātās informācijas centrālās glabāšanas sistēmas interneta mājaslapā www.oricgs.lv un akciju sabiedrības “Nasdaq Riga” interneta mājaslapā www.nasdaqbaltic.com.

 

Akcionārs, kurš balsojis pirms akcionāru sapulces, var lūgt Sabiedrību apstiprināt balsojuma saņemšanu. Sabiedrība nekavējoties pēc akcionāra balsojuma saņemšanas nosūta akcionāram apstiprinājumu.

 

Balsojumā tiks ņemtas vērā visas balsojuma veidlapas, kas būs saņemtas Sabiedrībā līdz 2021. gada 5. septembrim.

 

Akcionāru sapulce

 

Akcionāru sapulce klātienē notiks, ņemot vērā Latvijas Republikas valdības noteiktos pulcēšanās ierobežojumus saistībā ar Covid-19 pandēmiju, kā arī izmantojot elektroniskos saziņas līdzekļus Microsoft Teams tiešsaistes platformā.

 

Lai reģistrētos dalībai akcionāru sapulcē akcionāram ir jāiesniedz aizpildīta pieteikuma veidlapa, kas akcionāriem pēc pieprasījuma (pieprasījumu sūtot uz e-pastu: investor.relations@lg.lv) tiks nosūtīta uz viņa e-pastu un tai pievienojot akcionāra/pilnvarnieka pases vai personas identifikācijas kartes kopiju. Pieteikuma veidlapa ir arī pieejama Sabiedrības interneta mājaslapā www.lg.lv sadaļā "Akcionāru sapulces", Oficiālās obligātās informācijas centrālās glabāšanas sistēmas interneta mājaslapā www.oricgs.lv un akciju sabiedrības “Nasdaq Riga” interneta mājaslapā www.nasdaqbaltic.com.

 

Lūdzam aizpildītu pieteikuma veidlapu kopā ar pases vai personas identifikācijas kartes kopiju nosūtīt:

  • parakstītu ar derīgu elektronisko parakstu elektroniski nosūtīt uz sabiedrības e-pasta adresi: relations@lg.lv; vai
  • parakstītu papīra formā nosūtīt uz sabiedrības pasta adresi: Aristida Briāna iela 6, Rīga, LV-1001.

 

Akcionāri tiks reģistrēti dalībai akcionāru sapulcē, ja viņi būs korekti pieteikušies dalībai sapulcē līdz 2021. gada 3. septembra plkst. 12.00. Akcionāri saņems pieejas informāciju tiešsaistes sapulcei uz e-pastu, kurš būs norādīts pieteikšanās formā. Pirms sapulces Sabiedrības valde veiks akcionāru identifikāciju, pamatojoties uz iesniegto pases vai personas identifikācijas kartes kopiju, salīdzinot to ar dokumenta oriģinālu, kuru uzrādīs akcionārs vai tā pārstāvis. Balsošana par darba kārtības jautājumiem akcionāru sapulces laikā būs iespējama, izmantojot elektroniskos saziņas līdzekļus Microsoft Teams tiešsaistes platformā.

 

Akcionāru tiesības

 

Akcionāriem, kuri pārstāv vismaz 1/20 no akciju sabiedrības pamatkapitāla, ir tiesības 5 dienu laikā no paziņojuma saņemšanas dienas vai 7 dienu laikā no paziņojuma publicēšanas dienas pieprasīt institūcijai, kas sasauc akcionāru sapulci, papildu jautājumu iekļaušanu sapulces darba kārtībā. Papildu jautājumi kopā ar lēmumu projektiem vai paskaidrojumi par tiem jautājumiem, kuros nav paredzēts pieņemt lēmumus, jāiesniedz Sabiedrības valdei.

 

Akcionāriem 7 dienu laikā no dienas, kad izplatīts paziņojums par akcionāru sapulces sasaukšanu, ir tiesības iesniegt lēmumu projektus par akcionāru sapulces darba kārtībā iekļautajiem jautājumiem. Akcionāriem ir tiesības iesniegt lēmumu projektus par akcionāru sapulces darba kārtībā iekļautajiem jautājumiem sapulces laikā, ja visi akcionāru sapulcei iesniegtie lēmumu projekti ir izskatīti un noraidīti.

 

Ja akcionārs vismaz 7 dienas pirms akcionāru sapulces iesniedz valdei rakstveida pieprasījumu, valde ne vēlāk kā 3 dienas pirms akcionāru sapulces sniedz viņam pieprasītās ziņas par darba kārtībā iekļautajiem jautājumiem. Valdes pienākums ir pēc akcionāru pieprasījuma sniegt sapulcei ziņas par akciju sabiedrības saimniecisko stāvokli tādā apjomā, kādā tas nepieciešams attiecīgā darba kārtības jautājuma izskatīšanai un objektīvai izlemšanai.

 

Akcionārs vai akcionāru grupa ir tiesīgi izvirzīt ievēlēšanai padomē savus kandidātus ar tādu aprēķinu, lai, šā akcionāra vai akcionāru grupas pārstāvēto balsstiesīgo kapitālu dalot ar izvirzāmo kandidātu skaitu, katram no kandidātiem būtu ne mazāk par pieciem procentiem no akcionāru sapulcē pārstāvētā balsstiesīgā kapitāla. Katrs šādi izvirzītais kandidāts tiek iekļauts padomes locekļu vēlēšanu sarakstā. Aicinām savlaicīgi izvirzīt padomes locekļu kandidātus, informējot par to Sabiedrības valdi līdz 2021. gada 9. augustam. Atbilstoši normatīvajam regulējumam visiem padomes kandidātiem ir jāiesniedz rakstiska piekrišana un personu apliecinoša dokumenta kopija. Par tiem kandidātiem, kuri nedarbojas pašreizējā padomē, jāsniedz vēl arī šāda informācija - vārds, uzvārds, dzimšanas datums, iegūtā izglītība, pēdējo trīs gadu profesionālā pieredze, informācija par amatiem citos uzņēmumos, īpašumā esošo Sabiedrības akciju skaits, kā arī digitāla fotogrāfija (šī informācija jānosūta uz investor.relations@lg.lv).

 

Ar akcionāru sapulcē izskatāmo jautājumu lēmumu projektiem akcionāri varēs iepazīties, kā arī iesniegt priekšlikumus un uzdot jautājumus par akcionāru sapulces darba kārtībā iekļautajiem jautājumiem no 2021. gada 23. augusta līdz 5. septembrim, darba dienās tikai elektroniski, nosūtot pieprasījumu uz e-pastu: investor.relations@lg.lv.

 

Visi ar Sabiedrības akcionāru sapulci saistītie dokumenti tiek publicēti sekojošos interneta resursos: Sabiedrības interneta mājas lapā www.lg.lv sadaļā "Akcionāru sapulces", Oficiālās obligātās informācijas centrālās glabāšanas sistēmas interneta mājas lapā www.oricgs.lv un akciju sabiedrības “Nasdaq Riga” interneta mājas lapā www.nasdaqbaltic.com.

 

Sabiedrības kopējais akciju un kopējais balsstiesīgo akciju skaits ir 39 900 000.

 

Akciju sabiedrības "Latvijas Gāze" valde

 

Papildus informācija:

Sandra Joksta

67 374 369, investor.relations@lg.lv

Pielikumi
LG_pilnvarojuma_veidlapa_LV.docx (12.94 kB)
LG_pieteiksanas veidlapa_LV.docx (16.73 kB)