Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Storent Investments AS starpposmu pārskats par 2020.gada 6 mēnešiem
Emitents Storent Investments, AS (894500QUY4PL0DT0MP25)
Veids 1.2 Pusgada finanšu pārskati un revīzijas ziņojumi / ierobežotas pārbaudes
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2020-08-31 14:41:19
Versijas komentārs
Teksts

Storent grupas kopējie ieņēmumi 2020. gada pirmajā pusgadā pieauga par 20 % salīdzinājumā ar to pašu periodu 2019. gadā. Covid-19 pandēmijai bija negatīva ietekme uz vairākuma Storent grupas uzņēmumu nomas ieņēmumu līmeni, taču kopējais ienākumu pieaugums ir skaidrojams ar vecākās tehnikas pārdošanu. Storent grupas peļņu ietekmēja gan nomas ieņēmumu kritums par 13 %, gan mazāk pieprasītās nomas tehnikas realizācija. Grupas finansiālais stāvoklis ir stabils - 3 miljonus eiro naudas uzkrājumi jūnija beigās. Likviditāte pieauga, jo tika pagarināti apmaksas termiņi lielākai daļai obligāciju, kredītu un līzinga saistību.

Kopš martā tika palaista tiešsaistes tehnikas nomas platforma, kur bezkontakta veidā var veikt pilnu nomas procesa ciklu, Storent ir aizvien vairāk reģistrējušos jauno klientu. Tāpat ir pieaudzis arī digitālo autorizāciju un elektroniski parakstīto dokumentu skaits, kā arī tiešsaitē veikto pasūtījumu skaits. Regulāri ievācot atgriezenisko saiti, mēs esam varējuši ātri ieviest uzlabojumus, tādējādi attīstot platformu, kas pēc iespējas labāk kalpo mūsu klientiem. Dzīvojot laikā ar Covid-19 ierobežojumiem, klienti dod priekšroku tehnikas pasūtīšanai attālināti, tā vietā lai apmeklētu tehnikas nomas punktus un veiktu pasūtījumus klātienē.

Grupas vadības izvirzītā prioritāte pārdošanas un klientu apkalpošanas komandai un mārketingam joprojām ir tiešsaistes platformas popularizēšana, jo pieredze tiešsaistes nomā ir kļuvusi par izšķirošo noteicēju laikā, kad tirgū valda tehnikas pārpalikums un nomas cenu līmenis ir zems. Drīzumā mēs plānojam palaist tiešsaistes nomas platformu Somijā un Zviedrijā un piedāvāt digitālu autorizāciju un verifikāciju. Storent grupa turpina sadarbību ar tiešsaistes pārnomāšanas tehnikas piegādātāju Preferrent, kas ļauj mums paaugstināt nomas tehnikas apjomus, neieguldot kapitālu. Sadarbību ar Preferrent mēs plānojam attīstīt līdz pat 40 % no Storent nomas gada laikā.

 

Baiba Onkele

AS Storent Investments Finanšu direktore

Tālrunis: + 371 29340012

E-pasts: baiba.onkele@storent.com

www.storent.com

Pielikumi
2020-06 pusgada parskats LV.pdf (762.49 kB)