Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS "Attīstības finanšu institūcija Altum" reģistrēta kā alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieks
Emitents Attīstības finanšu institūcija Altum, AS (5493007HPQSSX8BJ4315)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2020-05-27 14:36:43
Versijas komentārs
Teksts

Finanšu kapitāla un tirgus komisijas (FKTK) padome 26. maijā pieņēmusi lēmumu reģistrēt AS "Attīstības finanšu institūciju Altum" (ALTUM) kā alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieku.

ALTUM plāno pārvaldīt slēgto alternatīvo ieguldījumu fondu, kas tiek nodibināts ar likumu "Par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem sakarā ar Covid-19 izplatību".

Atbilstoši mandātam, kādu Latvijas valdība dos ALTUM, plānots izveidot alternatīvo ieguldījumu fondu, kas paredzēts Covid-19 krīzes ietekmēto lielo uzņēmumu atbalstam. Fonds varēs veikt ieguldījumus uzņēmumu kapitālā, kvazi-kapitāla ieguldījumus un ieguldījumus korporatīvajās obligācijās apjomā līdz 10 miljoniem eiro, atbalstot labi pārvaldītus, dzīvotspējīgus uzņēmumus pagaidu grūtībās, kas radušās vīrusa COVID-19 izraisītās krīzes ietekmē, kā arī lielos uzņēmumus, kuri ir gatavi pielāgot vai pārveidot savu līdzšinējo biznesa modeli vīrusa Covid-19 ietekmes rezultātā. Fonda līdzekļus veidos publiskais un privātais finansējums, un publiskais finansējums plānots 50 miljonu eiro apjomā. Fonds darbību varēs uzsākt pēc Eiropas Komisijas lēmuma pieņemšanas par tā atbilstību Eiropas Savienības iekšējam tirgum.

         Laura Lapkovska
         AS „Attīstības finanšu institūcija Altum” Investoru attiecību daļa
         Tel.: 67774023, 26165699
         E-pasts: Laura.Lapkovska@altum.lv

Pielikumi