Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par paredzamo ienesīgumu līdz dzēšanai diapazonu
Emitents Attīstības finanšu institūcija Altum, AS (5493007HPQSSX8BJ4315)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2020-04-08 08:59:24
Versijas komentārs
Teksts

  NAV PAREDZĒTS IZDOŠANAI, PUBLICĒŠANAI VAI IZPLATĪŠANAI PILNĪBĀ VAI DAĻĒJI TĀDĀS VALSTĪS VAI JURISDIKCIJĀS, VAI JEBKURAI PERSONAI VAI REZIDENTAM, KURI ATRODAS TĀDĀS VALSTĪS VAI JURISDIKCIJĀS, KURĀS ŠĀDAS DARBĪBAS BŪTU NELIKUMĪGAS, VAI NEPIECIEŠAMI TĀDI PASĀKUMI, KAS NAV NOTEIKTI LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTOS, IESKAITOT AMERIKAS SAVIENOTĀS VALSTIS, AUSTRĀLIJU, JAPĀNU, KANĀDU, HONKONGU, DIENVIDĀFRIKU UN SINGAPŪRU.

Vārdiem un izteicieniem, kas definēti 2019.gada 9.maija AS “Attīstības finanšu institūcija Altum” (turpmāk – “Altum”) otrās obligāciju emisijas EUR 70 000 000 apmērā programmas pamatprospektā (turpmāk – “Pamatprospekts”), ir tāda pati nozīme šajā paziņojumā.

 

Altum saskaņā ar Pamatprospekta sadaļas “Obligāciju Izvietošana” 4.1.punktu ar šo paziņo, ka paredzamais Ienesīguma līdz Dzēšanai Diapazons EUR 20 000 000 obligācijām, kas saskaņā ar 2020.gada 7.aprīlī apstiprinātajiem Galīgajiem Noteikumiem tiks emitētas papildus EUR 10 000 000 1,3% obligācijām ar dzēšanas termiņu 2025.gada 7.martā un EUR 15 000 000 1,3% obligācijām ar dzēšanas termiņu 2025.gada 7.martā (ISIN kods: LV0000880037), kas attiecīgi tika emitētas 2018.gada 7.martā un 2019.gada 5.jūnijā  saskaņā ar Altum 2017.gada 30.augusta pirmās obligāciju piedāvājuma programmas pamatprospektā ietvertajiem obligāciju vispārīgajiem noteikumiem, ir no 1,3% līdz 1,5%.

MiFID II vienīgi profesionālo ieguldītāju un TDP mērķa tirgus - Izstrādātāju mērķa tirgus (MiFID II produktu pārvaldība) ir profesionālie klienti un tiesīgie darījumu partneri MiFID II izpratnē (visi izplatīšanas kanāli).

ATRUNA

Ne šis paziņojums, nedz arī neviena tā kopija, pilnībā vai daļēji nedrīkst tikt nodota vai izplatīta tieši vai netieši Amerikas Savienotajās Valstīs, Austrālijā, Japānā, Kanādā, Honkongā, Dienvidāfrikā, Singapūrā vai jebkurā citā jurisdikcijā, kur tas būtu nelikumīgi. Šis paziņojums nav uzskatāms par un neveido daļu no neviena piedāvājuma vai aicinājuma pārdot, vai neviena lūguma veikt jebkādu piedāvājumu pirkt vai parakstīties uz jebkuriem vērtspapīriem nevienai personai nevienā jurisdikcijā, tāpat šis paziņojums (vai jebkura tā daļa) vai tā izplatīšanas fakts neveido pamatu nevienam līgumam un uz to nevar atsaukties saistībā ar nevienu šādu līgumu. Piedāvājums un šī paziņojuma izplatīšana un cita informācija saistībā ar piedāvājumu atsevišķās jurisdikcijās var būt ierobežota ar normatīvajiem aktiem, un personām, kuru rīcībā nonāk jebkurš dokuments vai cita šeit norādītā informācija, ir jāiepazīstas ar un jāievēro jebkurš šāds ierobežojums. Jebkura šādu ierobežojumu neievērošana var radīt vērtspapīrus regulējušu normatīvo aktu pārkāpumu jebkurā attiecīgajā jurisdikcijā. Šis paziņojums nav piedāvājums pārdot vai lūgums pirkt vai parakstīties uz jebkuriem vērtspapīriem Amerikas Savienotajās Valstīs. Vērtspapīri nav un netiks reģistrēti saskaņā ar Amerikas Savienoto Valstu 1933. gada Vērtspapīru likumu (ar grozījumiem), un vērtspapīrus nav atļauts piedāvāt vai pārdot Amerikas Savienotajās Valstīs bez reģistrācijas vai izņēmumiem no reģistrācijas pienākuma saskaņā ar 1933. gada Vērtspapīru likumu (ar grozījumiem). Emitents nav reģistrējis un neplāno reģistrēt neviena piedāvājuma nevienu laidienu Amerikas Savienotajās Valstīs vai izteikt jebkādu vērstpapīru publisko piedāvājumu Amerikas Savienotajās Valstīs. Šis paziņojums ir adresēts un attiecas uz personām Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīs, kas ir “kvalificēti investori” Regulas (ES) 2017/1129 izpratnē. Jebkura ieguldījumu darbība (tostarp, bet ne tikai, jebkurš uzaicinājums, piedāvājums vai vienošanās parakstīties, pirkt vai citādi iegādāties vērtspapīrus), uz ko šis paziņojums attiecas, būs pieejama un attiecības tiks veidotas tikai ar personām, kuras ietilpst izstrādātāju mērķa tirgū.
 

ALTUM ir Latvijas valstij piederoša kapitālsabiedrība, kas ar atbalsta finanšu instrumentiem - aizdevumiem, garantijām un ieguldījumiem riska kapitāla fondos - nodrošina finanšu resursu pieejamību uzņēmumiem un mājsaimniecībām, jomās, kuras valsts izvirzījusi kā atbalstāmas un svarīgas, tādejādi veicinot tautsaimniecības attīstību un sekmējot privātā kapitāla un finanšu resursu mobilizēšanu. Starptautiskā kredītreitingu aģentūra Moody's Investors Service 2019. gada 25. martā pārapstiprināja Altum ilgtermiņa kredītreitingu Baa1 ar stabilu perspektīvas novērtējumu. Savukārt bāzes kredītnovērtējums (baseline credit assessment) tika paaugstināts uz investīciju līmeņa reitingu baa3. Moody’s Altum piešķirtais reitings ir viens no augstākajiem Latvijas kapitālsabiedrībām piešķirtajiem kredītreitingiem. 2017. gada 24. oktobrī Altum obligācijas tika iekļautas regulētajā tirgū - biržas Nasdaq Riga Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā. ALTUM saņēma Nasdaq Baltic Awards 2019 balvu nominācijā “Biržas gada notikums Latvijā”.

         Laura Lapkovska
         AS „Attīstības finanšu institūcija Altum” Investoru attiecību daļa
         Tel.: 67774023, 26165699
         E-pasts: Laura.Lapkovska@altum.lv

Pielikumi