Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
COVID-19 ietekme uz HansaMatrix biznesu
Emitents HansaMatrix Akciju sabiedrība (529900S1YDO0MHC8K318)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2020-04-03 16:49:00
Versijas komentārs
Teksts

Ņemot vērā pašreizējos notikumus saistībā ar COVID-19 izplatību visā pasaulē un Baltijas valstīs, reaģējot uz ārkārtējo situāciju, kas ieviesta 2020.gada 12.martā ar Latvijas Republikas Ministru kabineta rīkojumu Nr.103 ”Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” (Latvijas Republikas oficiālais izdevējs “Latvijas Vēstnesis”, 2020., Nr.51A, 52A, 52B, 54A) un sekojošiem šī rīkojuma grozījumiem, HansaMatrix informē par pašreizējo uzņēmuma biznesa stāvokli, veiktajām darbībām, kā arī par iespējamo COVID-19 ietekmi uz biznesa apjomiem.

Pašreizējā situācija uzņēmumā:

HansaMatrix galvenā prioritāte ir darbinieku drošība un darbības nepārtrauktība COVID-19 ārkārtas situācijas periodā. Uz šodienu uzņēmuma darbinieku vidū nav inficēšanās gadījumu. Visas biznesa vienības darbojas ar pieejamo jaudu.

HansaMatrix ir diversificēta piegādātāju bāze. Uzņēmums ir sazinājies un apspriedis COVID-19 izplatības situāciju ar galvenajiem piegādātājiem un loģistikas partneriem, kuri atrodas vīrusa skartajās valstīs. Piegādātāji ir informējuši HansaMatrix, ka to darbība turpinās un ka tie realizē piesardzības un vīrusa izplatības ierobežojošus pasākumus. Paredzams, ka koronavīrusa radītie elektronisko komponenšu piegādes ķēdes traucējumi ietekmēs HansaMatrix ražošanas pasūtījumu izpildi, potenciāli mainot izpildes laiku un varētu palielināt komponenšu iegādes izmaksas.

HansaMatrix turpina cieši sadarboties ar klientiem, lai labāk identificētu un izprastu COVID-19 situācijas iespējamo ietekmi uz ražošanas pasūtījumu apjomiem. Uzņēmuma klienti, kas atrodas vīrusa skartajās valstīs, turpina darbību un veic piesardzības un COVID-19 izplatības ierobežojošus pasākumus. HansaMatrix klientu pasūtījumu apjomu var ietekmēt potenciālie uzņēmumu lēmumi atlikt investīcijas un patērētāju lēmumi samazināt izdevumus, kā arī starptautiski ceļojumu ierobežojumi, kas klientiem liedz operatīvi pieņemt izpildītos pasūtījumus. Pasūtījumu izpildes pieņemšana var potenciāli tikt realizēta izmantojot tiešsaistes risinājumus.

Uzņēmuma veiktās darbības:

Reaģējot uz ārkārtējo situāciju situāciju, HansaMatrix ir ieviesis iekšējās ārkārtas situāciju procedūras, kuru mērķis ir nodrošināt un uzturēt labu uzņēmuma darbinieku veselības stāvokli. Ir ieviesti jauni iekšējie noteikumi un uzņēmējdarbības prakse.

Menedžmenta centienu rezultātā visas Uzņēmuma struktūrvienības turpina darbību pilnā apmērā, ieskaitot Pārogres un Ventspils ražotnes, metāla detaļu un optikas izstrādājumu vienību Mārupē un galveno biroju Mārupē. Uzņēmums nodrošina drošus darba apstākļus darbiniekiem, kas atrodas visās rūpnīcās un vienībās, nepieciešamības gadījumā un izvērtējot potenciālo efektivitāti, nodrošina darbiniekiem attālinātu darbu no mājām. Tiek atbalstītas un vajadzības gadījumā ieviestas arī visas likumā noteiktās prasības par sevis izolāciju un karantīnu.

Ietekme uz uzņēmuma darbību:

HansaMatrix ir pārliecināta par uzņēmuma ilgtermiņa perspektīvām un izaugsmes stratēģiju. Tomēr pašreizējie starptautisko ceļojumu ierobežojumi, liela mēroga karantīnas un pasākumi sociālās distancēšanās nodrošināšanai, ko īsteno daudzas valstis Eiropā un visā pasaulē, varētu izraisīt biznesa un patērētāju tēriņu kritumu līdz 2020.gada 2. ceturkšņa beigām un potenciāli ietekmēt arī uzņēmējdarbības rezultārus 2020.gada 3. ceturksnī.

COVID-19 situācijas ietekmes rezultātā HansaMatrix neizpildīs iepriekš publicēto 2020. gada apgrozījuma prognozi. Sagaidāms, ka 2020.gada 1.ceturkšņa pārdošanas rezultāti salīdzinājumā ar 2019.gada 1.ceturksni samazināsies par aptuveni 15%. Sakarā ar dinamiskajām izmaiņām COVID-19 situācijā šobrīd ir pāragri sniegt novērtējumu par iespējamo ietekmi uz HansaMatrix pārdošanas apjomiem 2020.gada 2. un 3. ceturksnī.

HansaMatrix uzskata, ka COVID-19 ietekmei ir īstermiņa raksturs, īpaši ņemot vērā Ķīnas pieredzi ar COVID-19 izplatības ierobežošanu, kur cilvēku un preču kustības rādītāji ir ievērojami uzlabojušies tikai sešas nedēļās pēc sākotnējā vīrusa uzliesmojuma. (avots: Harward Business Review raksts tiešsaistē: “Kā Ķīnas uzņēmumi ir reaģējuši uz koronavīrusu (angliski: How Chinese Companies Have Responded to Coronavirus)”, pieejams: http://bit.ly/38VMPaV).

 

Kontakti investoriem un medijiem:

Māris Macijevskis, CFA

Valdes loceklis, Finanšu direktors Tālrunis: +371 6780 0002 E-pasts: invest@hansamatrix.com

http://www.hansamatrix.com

Par HansaMatrix

HansaMatrix ir ātri augošs augsto tehnoloģiju uzņēmums, kas veic jaunu elektronisko produktu un sistēmu izstrādi, industrializāciju un sniedz pilnu ražošanas pakalpojumu spektru, datu tīklu iekārtu, "ierīču" interneta (Internet of Things), industriālo sistēmu un citu  produktu izstrādes un ražošanas pakalpojumus augstas pievienotās vērtības tirgus segmentos. Papildus ražošanas pakalpojumu sniegšanai oriģinālo iekārtu ražotājiem (OEM), uzņēmums piedāvā oriģinālas izstrādes produktu ražošanas (ODM) biznesa modeli, gan start-up, gan arī esošiem uzņēmumiem, kam nepieciešams produktu izstrādes partneris.

Pielikumi