Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
New Hanza Capital par 15,8 miljoniem eiro fondam EfTEN pārdod AirBaltic galvenās mītnes ēku un kompleksu Ķekavas novadā
Emitents Pillar Capital, AS (iepriekšējais nosaukums - New Hanza Capital, AS) (549300HG3YO0QBYPSM51)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2020-03-12 16:14:28
Versijas komentārs
Teksts

New Hanza Capital, AS (turpmāk Sabiedrība) pabeidzis darījumu par divu uzņēmumu kapitāla daļu pārdošanu ieguldījumu fondam EfTEN Real Estate Fund III, AS. Par 15,8 miljoniem pārdotas 100% daļas uzņēmumos NHC 1 un NHC 3, kurām pieder AirBaltic galvenā mītnes ēka Rīgas lidostā un ražošanas un loģistikas komplekss Ķekavas novadā.

“Ar šo darījumu vēlreiz apliecinām savu profesionalitāti un spēju efektīvi pārvaldīt un attīstīt komercīpašumus. Ražošanas un loģistikas kompleksu Ķekavā iegādājāmies izsolē , kā iepriekšējā īpašnieka maksātnespējas procesa laikā nolaistu īpašumu, atjaunojām tā tehnisko stāvokli un piesaistījām kvalitatīvus nomniekus. Pārvaldot abus objektus, palielinājām ienākumus no telpu nomas un veicinājām īpašumu vērtības pieaugumu, kas 2020.gadā ļāva noslēgt veiksmīgu darījumu ar EfTEN Real Estate Fund III, un Sabiedrībai vidēji gadā nodrošināja ne mazāk kā 40% ienesīgumu uz ieguldīto kapitālu īpašumu turēšanas periodā” norāda New Hanza Capital valdes priekšsēdētājs Edgars Miļūns.

Pēc viņa vārdiem, objektu pārdošanas darījumi atbilst New Hanza Capital attīstības stratēģijai. Uzņēmums, pēc 2019.gadā notikušās apvienošanās ar Pillar grupu, ir kļuvis par vienu no lielākiem nekustamo īpašumu attīstītājiem Latvijā un turpmāk fokusēsies uz dzīvojamo un komercīpašumu pārvaldīšanu, tai skaitā attīstot loģistikas parku Maskavas ielā, biroju ēkas VEF teritorijā un citus projektus arī New Hanza teritorijā.

Darījumā pārdoti sekojoši uzņēmumi:

NHC 1, SIA, kuras pamatkapitāls ir EUR 500 000, pieder biroju ēka Tehnikas ielā 3, Lidostas “Rīga” teritorijā Mārupes novadā, Latvijā. Sabiedrībai piederošā ēka atrodas uz zemesgabala, kas pieder VAS “Starptautiskā lidosta “Rīga”” un par kura nomu noslēgts ilgtermiņa līgums. Ēka būvēta 1977. gadā, savukārt 2016. gadā tai veikta pilna renovācija. Ēkas kopējā platība ir 6 556,4 m2 un to pilnībā nomā Air Baltic Corporation, AS saskaņā ar fiksēta termiņa nomas līgumu, kas ir spēkā līdz 2026. gadam. Īpašumam ir stāvvieta 77 automašīnām.

NHC 3, SIA, kuras pamatkapitāls ir EUR 700 000, pieder nekustamais īpašums Krustkalnos, Ķekavas novadā, Latvijā. Nekustamajā īpašumā ietilpstošās ražošanas un noliktavas telpas tika uzbūvētas 2007. gadā un to kopējā platība ir 14 101,1 m2. 99% telpu ir iznomātas. Ēkas enkurnomnieks ir Fristads Production, SIA, kas ir atzīts darba apģērbu ražotājs Eiropā. Uz nekustamā īpašumā ietilpstošā zemesgabala izvietota stāvvieta 123 automašīnām.

New Hanza Capital, AS ir 2006. gadā dibināts uzņēmums. Sabiedrības darbības mērķis ir, nodrošinot ilgtermiņa kapitāla pieaugumu, komercīpašumos ieguldīt savus un trešo pušu līdzekļus, ilgtspējīgi palielināt ienākumus no telpu nomas un veicināt īpašuma vērtības pieaugumu ilgtermiņā.

         Artūrs Eglītis
         Komunikācijas vadītājs
         New Hanza Capital, AS

Pielikumi