Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
“Olainfarm” grupa ieceļ jaunu valdes locekli un izpilddirektori
Emitents Olainfarm, AS (213800WCG52W62ENOP27)
Veids 3.1. Papildu regulētā informācija, kas ir jāatklāj saskaņā ar dalībvalsts tiesību aktiem
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2019-12-05 09:48:21
Versijas komentārs
Teksts

Šodien AS “Olainfarm” padome apstiprināja Elenu Bušbergu (Elena Bushberg) valdes locekli un izpilddirektori. Viņai ir vairāk nekā 25 gadu pieredze starptautiskos farmācijas uzņēmumos tādās jomās kā finanses, piegāde, mārketings un pārdošana NVS valstīs, kā arī rezultatīvu komandu izveidē un vadībā, attīstot ekspertīzi dažādās biznesa jomās.

Lai uzņēmums sasniegtu savus nākamos stratēģiskos mērķus, AS “Olainfarm” padome ir pilnveidojusi uzņēmuma pārvaldības funkciju sadali: 1) “Olainfarm” valdes priekšsēdētājs veic arī “Olainfarm” grupas uzņēmumu pārvaldības uzraudzību; 2) viens no “Olainfarm” valdes locekļiem ir atbildīgs par izpilddirektora funkcijām grupas lielākajam uzņēmumam “Olainfarm”.

Pagājušajā nedēļā par AS “Olainfarm” valdes priekšsēdētāju apstiprināja Jerūnu Veitesu (Jeroen Weites), kuram uzticēta visu uzņēmumu grupas kopējā pārvaldība un stratēģiskā attīstība, kā arī jaunu tirgus nišu izraudzīšana un noieta tirgu paplašināšana. Jāatzīmē, ka “Olainfarm” uzņēmumu grupā ietilpst tādi uzņēmumi kā AS “Olainfarm”, SIA “Latvijas aptieka”, SIA “Silvanols”, SIA “Tonus Elast”, SIA “DiaMed”, SIA “OlainMed”, “NPK Biotest” un SIA “Kiwi Cosmetics”.

Savukārt Elena Bušberga kļuvusi par valdes locekli un izpilddirektori AS “Olainfarm”, kas ir lielākais grupas uzņēmums. Viņas galvenais uzdevums būs “Olainfarm” un pārstāvniecību biznesa procesu pilnveide, paaugstinot ražošanas, pārdošanas un mārketinga jomu produktivitāti un efektivitāti, lai pēc iespējas ātrāk panāktu ilgtspējīgu dabisko izaugsmi.  

AS “Olainfarm” padomes priekšsēdētājs Gundars Bērziņš uzsver: “Mums ir izdevies sakausēt divas uzņēmumam ļoti nozīmīgas kompetences — zināšanas par farmācijas biznesu gan Eiropas Savienības, gan arī NVS tirgos, kas uzņēmumam dos nepieciešamo papildu jaudu attīstībai un ļaus saglabāt stabilas pozīcijas esošajos noieta tirgos. Esam lepni, ka “Olainfarm” komandai pievienojas tik pieredzējuši profesionāļi. Augstākā līmeņa vadītāja atlases procesā mēs augsti novērtējām Elenas Bušbergas globālo skatu farmācijas nozares attīstībā, pieredzi mārketingā, zināšanas par NVS tirgu specifiku un ekspertīzi spēcīgu pārdošanas komandu izveidē.“

Elena Bušberga, AS “Olainfarm” valdes locekle un izpilddirektore: “Olainfarm” ir spēcīgs, starptautisks zīmols, ko atpazīst ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē, īpaši reģionā, kurā iepriekš esmu specializējusies. Ar lielāko prieku pievienojos “Olainfarm” vadības komandai, lai sniegtu svaigu un padziļinātu ieskatu nozarē, pievienojot uzņēmumam papildu vērtību. Redzu, ka uzņēmumam ir vēl neatklāts attīstības potenciāls, kas veido labu pamatu, lai kļūtu par īstenu Baltijas farmācijas čempionu. Esmu pagodināta būt daļa no vadības komandas, kas pāršķir jaunu nodaļu “Olainfarm” veiksmes stāstā.”

Elenai Bušbergai ir vairāk nekā 25 gadu profesionālā darba pieredze starptautiskos farmācijas uzņēmumos kā “Schering-Plough”, “MSD” un “Abbott Laboratories”. No 2015. gada E. Bušberga bija ģenerāldirektore uzņēmumā “Veropharm” (pieder uzņēmumam “Abbott”), kas ir viens no Krievijas vadošajiem zāļu un medicīnisko iekārtu ražotājiem. Šajā amatā viņas galvenie pienākumi (laika posmā no 2015. līdz 2019. gadam) bija uzņēmuma stratēģijas izstrāde un ieviešana; uzņēmuma transformācijas procesu vadība, iekšējās kultūras veidošana, lai celtu uzņēmuma procesu efektivitāti, kā arī sasniegtu ilgtspējīgu dabisko izaugsmi un pieaugumu pārdošanas un peļņas rādītājos biznesu apvienošanas vai pārņemšanas ceļā. E. Bušbergai ir profesionālais maģistra grāds (Global Executive MBA) un Veselības aprūpes nozares pārvaldības sertifikāts, kas iegūts Djūka universitātes The Fuqua School of Business, ASV.

Elena Bušbergas īpašumā nav AS “Olainfarm” akciju, kā arī kapitāldaļas citos uzņēmumos. E. Bušberga uzsāks faktiskās darba attiecības uzņēmumā, tiklīdz saņems nepieciešamās formalitātes darba uzsākšanai Latvijā.

AS “Olainfarm” valdē darbu turpina Jerūns Veitess, Lauris Macijevskis, Raimonds Terentjevs, Signe Baldere-Sildedze, Milana Beļeviča un Mārtiņš Pūriņš.

AS „Olainfarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar vairāk nekā 45 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijai un visai pasaulei. Šobrīd AS „Olainfarm“ produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 60 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

Papildu informācija:

Jānis Dubrovskis

Akciju sabiedrības “Olainfarm” investoru attiecību konsultants

Tel. +371 29178878

E-pasts: janis.dubrovskis@olainfarm.com

Pielikumi