Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
“Olainfarm” jauns augstākā līmeņa vadītājs ar starptautisku pieredzi farmācijā
Emitents Olainfarm, AS (213800WCG52W62ENOP27)
Veids 3.1. Papildu regulētā informācija, kas ir jāatklāj saskaņā ar dalībvalsts tiesību aktiem
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2019-11-28 11:07:27
Versijas komentārs
Teksts

Atbilstoši AS “Olainfarm” padomes plānam turpināt stiprināt uzņēmuma vadības komandu — par “Olainfarm” valdes priekšsēdētāju iecelts Jerūns Veitess (Jeroen Weites) ar 20 gadu starptautisku pieredzi farmācijas nozarē. Līdzšinējais uzņēmuma vadītājs Lauris Macijevskis turpinās darbu valdē.

AS “Olainfarm” valdes priekšsēdētājam Jerūnam Veitesam uzticēta “Olainfarm” grupas kopējā pārvaldība un stratēģiskā attīstība, kā arī jaunu tirgus nišu atrašana un noieta tirgu paplašināšana.

AS “Olainfarm” padomes priekšsēdētājs Gundars Bērziņš uzsver: “Esam gandarīti, ka vadības komandai pievienojas tik pieredzējis vadītājs ar vērā ņemamu ekspertīzi big pharma jeb lielo farmācijas uzņēmumu vadībā, nodrošinot uzņēmumu izvēlēto transformācijas virzienu un biznesa ienākumu pieaugumu. Eiropa ir viens no “Olainfarm” tirgiem, kurā uzņēmums vēlas attīstīties, saglabājot arī stabilas pozīcijas stratēģiski nozīmīgajos NVS noieta tirgos. Esmu pārliecināts, ka tik pieredzējuša vadītāja pievienošanās paver reālas iespējas uzņēmumam attīstīties jaunā līmenī. Mēs augsti vērtējam līdzšinējās valdes ieguldījumu L. Macijevska vadībā uzņēmumam tik atbildīgā posmā, un priecājamies, ka viņš turpina darbu valdē. Tāpat esam iecerējuši vadības komandas stiprināšanu turpināt.”

AS “Olainfarm” valdes priekšsēdētājs Jerūns Veitess saka: “Priecājos par iespēju likt lietā savu pieredzi farmācijas biznesā, kas iegūta gan Eiropas, gan NVS un Āzijas valstīs, lai šajā uzņēmumam svarīgajā attīstības posmā pievienotos “Olainfarm” komandai. Esmu iepazinies ar “Olainfarm” vēsturiskajiem panākumiem, produktu portfeli un darbības rādītājiem, tie ir iespaidīgi, un pie tā nedrīkst apstāties. “Olainfarm” ir visas iespējas kļūt ne tikai par Latvijas, bet visas Baltijas veiksmes stāstu, kur katra darbinieka ieguldījumam ir nozīmīga loma.“

J.Veitesa vadībā veiksmīgi ieviesti vairāk nekā 30 jaunu farmācijas produktu starptautiskajos tirgos. Jerūns Veitess no 2014. gada bija globālā veselības aprūpes līdera “Sanofi” ģenerāldirektors Bulgārijā, kā arī vadījis “Sanofi” vispārējās medicīnas Dienvideiropas (200 milj. eiro peļņa) un Ziemeļeiropas (165 milj. eiro peļņa) klasterus, kur galvenais uzdevums bija nodrošināt sekmīgus uzņēmuma pārmaiņu procesus. No 2010. līdz 2014. gadam uzņēmumā “Sanofi Genzyme” Francijā ieņēma vecākā direktora amatu, galvenokārt atbildot par Eiropas stratēģijas ieviešanu, vadīšanu un jaunu starptautisko tirgu apgūšanu Ķīnā un Japānā. Iepriekš strādājis vadošos amatos arī uzņēmumā “UCB Pharma Brussels” Briselē, Beļģijā, kā arī “Biogen Idec” Bostonā, ASV. J. Veitess ieguvis maģistra grādu ekonomikā Amsterdamas Universitātē.

Jerūna Veitesa īpašumā nav AS “Olainfarm” akciju.

AS “Olainfarm” valdē darbu turpina Lauris Macijevskis, Raimonds Terentjevs, Signe Baldere-Sildedze, Milana Beļeviča un Mārtiņš Pūriņš.

AS “Olainfarm” ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar vairāk nekā 45 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijai un visai pasaulei. Šobrīd AS “Olainfarm” produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 60 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

Papildu informācija:

Jānis Dubrovskis

AS “Olainfarm” investoru attiecību konsultants

Tel. +371 29178878

E-pasts: janis.dubrovskis@olainfarm.com

Pielikumi