Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS "Citadele banka" turpina īstenot vienotu Baltijas stratēģiju un saviem klientiem sniegt labākos produktus un pakalpojumus
Emitents Citadele banka, AS (2138009Y59EAR7H1UO97)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2019-11-22 16:00:31
Versijas komentārs
Teksts

Galvenie rādītāji un notikumi

  • Citadele turpināja attīstīt digitālos pakalpojumus klientiem Baltijā, veicot uzlabojumus un atjauninājumus virknē bankas piedāvāto produktu
  • Aktīvo klientu skaits sasniedza 299 tūkstošus
  • Grupas neto peļņa 2019. gada 9 mēnešos bija 27.2 miljoni eiro
  • Kopējais kredītportfelis kopš 2018. gada beigām palielinājās par 118 miljoniem eiro (8%), un sasniedza 1,514 miljonus eiro
  • 2019. gada 9 mēnešos Baltijas privātpersonu un korporatīvo klientu segmenta klientiem jaunos kredītos izsniegti 437 miljoni eiro
  • Baltijas rezidentu depozīti pieauga par 415 miljoniem eiro, jeb 16% kopš 2018. gada beigām
  • Citadele banka tika izvēlēta veikt valsts garantēto atlīdzību izmaksas AS "PNB Banka" klientiem

Citadeles darbību 2019. gada 3. ceturksnī raksturo stabili rādītāji visos galvenajos darbības segmentos, pieaugošs klientu skaits, esošās spēcīgās kapitāla bāzes turpmāka uzlabošanās, kā arī uzlabojumi grupas aktīvu kvalitātes rādītājos.

2019. gada 3. ceturksnī, Citadele turpināja ieviest un attīstīt bankas produktus un pakalpojumus, kā arī nodrošināt veiksmīgu garantētās atlīdzības izmaksas procesu vairāk kā 38 tūkstošiem AS „PNB Bankas” klientu.

Jaunas iespējas Citadeles klientiem

Citadele ir pirmā banka Baltijā, kas uzņēmējiem ir sākusi piedāvāt iespēju uzreiz filiālē saņemt karšu maksājumu termināli jeb mobilo POS iekārtu. Šāda iespēja sniedz Latvijas uzņēmējiem priekšrocību pielāgoties dinamiskajai uzņēmējdarbības videi un uzreiz saņemt biznesa vadībai būtisko bankas pakalpojumu. 

Lai atbilstu klientu prasībām attiecībā uz piedāvāto banku produktu ātrumu, esam ieviesuši tūlītēju norēķinu kartes izsniegšanu – klienti var saņemt maksājuma karti uzreiz filiālē.

Sperot soli tuvāk savam mērķim padarīt klientiem personīgo finanšu pārvaldību vēl ērtāku un vienkāršāku, sadarbībā ar Latvijas Banku, tika ieviesti maksājumi privātpersonām uz mobilo tālruni.

Nepārtraukta digitālo kanālu attīstība un esošo attālināto pakalpojumu ērtums, ir sekmējis klientu aktivitātes palielināšanos. Kopš gada sākuma, mobilās lietotnes klientu skaits un internetbankas aktīvo klientu skaits palielinājās attiecīgi par 46% un 6%, sasniedzot 117 tūkstošus mobilās lietotnes un 182 tūkstošus internetbankas klientus.

Lai nodrošinātu klientiem personīgu pieeju filiāļu apmeklējuma laikā, 2019. gada 3. ceturksnī tika atvērtas divas jaunā koncepta filiāles.

Īstenojot vienotu Baltijas stratēģiju

Citadele turpināja palielināt kreditēšanas apjomu privātpersonām un uzņēmumiem, kredītportfelim palielinoties par 118 miljoniem eiro (8%) kopš 2018. gada beigām, atspoguļojot piesardzīgu kreditēšanas politiku un mērķi saglabāt kredītportfeļa kvalitāti. Kredītportfeļa apmērs uz 2019. gada 30. septembri bija 1,514 miljoni eiro.

Klientu noguldījumi, kas ir nozīmīgākais finansējuma avots, pieauga par 16%, salīdzinājumā ar 2018. gada beigām. Noguldījumu pieaugums veidojās no Baltijas klientu noguldījumiem, kas deviņos mēnešos palielinājās par 415 miljoniem eiro. Kopējais Grupas noguldījumu apjoms uz 2019. gada 30. septembri sasniedza 3,071 miljonus eiro.

Bankas aktīvo klientu skaits 3. ceturksnī palielinājās par 18 tūkstošiem un sasniedza 299 tūkstošus klientu uz 2019. gada septembra beigām.

Valsts garantētās atlīdzības izmaksas

Finanšu un kapitāla tirgus komisija uzticēja Citadelei no 22. augusta veikt garantētās atlīdzības izmaksas AS „PNB Banka” klientiem. Mēs esam veltījuši daudz pūļu, lai nodrošinātu veiksmīgu  izmaksu procesu vairāk kā 38 tūkstošiem AS „PNB bankas” klientu, īpašu uzmanību pievēršot tam, lai klientu vizītes filiālēs būtu ērtas un sniegtā informācija skaidra. Uz 2019. gada 30. septembri ir pabeigti 75% garantēto atlīdzību izmaksas (204 miljoni eiro).

Par Citadeli

Citadeles grupas akcionāri ir starptautisks investoru konsorcijs ar pieredzi banku sektorā visā pasaulē un Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka. Citadeles grupa tiek pārvaldīta no Latvijas ar filiālēm un meitas uzņēmumiem Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Šveicē. Citadele nodrošina norēķinus un karšu maksājumus, aizdevumus, noguldījumu, ieguldījumu, aktīvu pārvaldes un līzinga pakalpojumus, kā arī virkni ekskluzīvus, unikālus produktus. 2019. gadā viens no vadošajiem klientu servisa novērtēšanas un uzlabošanas uzņēmumiem Centrālajā un Austrumu Eiropā – “Dive GROUP” – atzina Citadeli par banku ar labāko klientu apkalpošanas servisu Latvijā un otro labāko Lietuvā.

 

Turpmākā informācija:

 

Kristīne Mennika

Korporatīvās komunikācijas vadītāja

Mob. tālrunis: +371 26528533

Kristine.Mennika@citadele.lv

 

Ilona Frīdmane

Investoru attiecību vadītāja

Tālrunis: +371 67010183

IR@citadele.lv

 

Mihails Goļevs

Finanšu institūciju daļas vadītājs

Tālrunis: +371 6 7778585

IR@citadele.lv

 

Pielikumi
Citadele_Q3_2019_LV.pdf (1699.37 kB)