Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS “Olainfarm” brīdina par personu grupas iespējamām prettiesiskām darbībām ārkārtas akcionāru sapulcēs
Emitents Olainfarm, AS (213800WCG52W62ENOP27)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2019-10-31 09:44:18
Versijas komentārs
Teksts

AS “Olainfarm” ir vērsusies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), Tieslietu ministrijā (TM) un Uzņēmumu reģistrā (UR), jo tās rīcībā nonākusi informācija par iespējamām prettiesiskām darbībām, kas saistītas ar gaidāmajām ārkārtas akcionāru sapulcēm 1. novembrī. Tās varētu tikt vērstas uz to, lai noteikta personu grupa pretlikumīgā veidā iegūtu kontroli pār AS “Olainfarm” un tādējādi gūtu personīgu labumu.    

Kā liecina AS “Olainfarm” rīcībā esošā informācija, no SIA “OLMAFARM” puses var notikt mēģinājums piedalīties izsludinātajās ārkārtas akcionāru sapulcēs, lai arī tiesa ir aizliegusi SIA “OLMAFARM” balsot AS “Olainfarm” akcionāru sapulcē.

AS “Olainfarm” vērš atbildīgo valsts institūciju uzmanību, ka atsevišķas personas vai personu grupa var censties izmantot savu stāvokli – gan materiālo, gan politisko ietekmi, lai ietekmētu Uzņēmumu reģistra darbinieku pieņemto lēmumu saturu, tostarp, ar aizliegtiem paņēmieniem censties panākt sev un savām personīgajām interesēm labvēlīgu lēmumu pieņemšanu.

AS “Olainfarm” valde likumā noteiktajā kārtībā ir izsludinājusi divas ārkārtas akcionāru sapulces š. g. 1. novembrī, ko ierosinājis lielākais uzņēmuma akcionārs SIA “Olmafarm” (tiesa uz laiku apturējusi balsstiesības) un V. Maligina mantinieces Nikas Saveļjevas pilnvarotais pārstāvis Andrejs Saveļjevs.

Papildu informācija:

Jānis Dubrovskis

AS “Olainfarm” investoru attiecību konsultants

Tel. +371 29178878

E-pasts: janis.dubrovskis@olainfarm.com

Pielikumi