Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Grindeks” oksitocīna iekļaušana Pasaules Veselības organizācijas medikamentu sarakstā sniedz jaunas iespējas starptautiskos iepirkumos
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2019-10-22 11:17:41
Versijas komentārs
Teksts

AS „Grindeks” informē, ka Pasaules Veselības organizācija (PVO) ir iekļāvusi medikamenta oksitocīna 10 SV/ml šķīduma injekciju Prekvalificēto Gatavo zāļu formu (GZF) sarakstā.

„Grindeks” oksitocīns Prekvalificēto GZF sarakstā tika iekļauts pēc mērķtiecīga 2 gadu darba un klātienes pārbaudēm ražotnēs. Lai oksitocīns iegūtu prekvalifikācijas statusu, AS „Grindeks” no PVO bija jāsaņem atzinums par atbilstību vairākiem kritērijiem. Uzņēmumam bija jāsagatavo medikamenta dosjē, iekļaujot detalizētu informāciju par tā kvalitāti, drošību un iedarbību, kā arī jāpierāda, ka medikaments ir izturīgs un savas iedarbības īpašības nemainīs atšķirīgos klimata apstākļos valstīs, kur to potenciāli izmantos. Stabilitātes pārbaužu veikšanai bija jānorit, ievērojot PVO kvalitātes standartus. Visas nepieciešamās pārbaudes tika veiktas gan medikamenta saturošajai aktīvajai farmaceitiskajai vielai (AFV), gan pašam medikamentam. Obligātās prekvalifikācijas statusam nepieciešamās pārbaudes tika veiktas medikamenta ražotnēs – AS „Grindeks” koncerna uzņēmumā Slovākijā „HBM Pharma” un Lietuvas uzņēmumā „Santonika”, savukārt AFV oksitocīnu uzņēmums ražo Latvijā. 

AS „Grindeks” valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis: „Oksitocīna iekļaušana PVO medikamentu sarakstā mums sniedz jaunas iespējas PVO organizētos starptautiskos medikamentu iepirkumu konkursos un ir vēlreiz apliecinājusi „Grindeks” konkurētspēju pasaulē. Mēs varēsim piedāvāt oksitocīnu vēl neapgūtos tirgos, un tas veicinās „Grindeks” atpazīstamību un klātbūtni starptautiskajā farmācijas arēnā. Šis ir nozīmīgs notikums – pierādījums mūsu produktu augstajai kvalitātei un uzņēmuma komandas profesionalitātei. „Grindeks” atrodas nepārtrauktā attīstības procesā.”

GZF prekvalifikācija ir process, kura laikā tiek noteikta GZF kvalitātes, drošības un iedarbības atbilstība starptautiskiem standartiem un PVO Labas ražošanas praksei. Šobrīd PVO Prekvalificēto GZF sarakstā iekļauti 76 ražotāji no 29 valstīm, savukārt Prekvalificēto AFV sarakstā – 46 ražotāji no 6 valstīm.

2018. gadā „Grindeks” oksitocīna GZF un AFV kopējais pārdošanas apjoms veidoja 4,5 milj. eiro.

Oksitocīns ir medikaments, kuru lieto ārstniecības iestādēs dzemdniecības jomā.


Par AS „Grindeks”

„Grindeks” ir starptautisks farmācijas uzņēmums, kura galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. „Grindeks” koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Slovākijā; pārstāvniecības atvērtas 11 valstīs.

„Grindeks” specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo, pretvēža medikamentu un gastroenteroloģisko līdzekļu terapeitiskajās grupās. Uzņēmuma produktu klāstu veido oriģinālprodukti Mildronāts® (meldonijs*) un Ftorafur® (tegafūrs), patentbrīvie medikamenti, uztura bagātinātāji, kā arī aktīvās farmaceitiskās vielas.

2018. gadā uzņēmuma produkcija eksportēta uz 87 valstīm un veidoja 93% no kopējā apgrozījuma. Nozīmīgākie „Grindeks” tirgi ir Eiropas Savienības valstis, Krievija un pārējās NVS valstis, ASV, Kanāda, Japāna un Vjetnama.
Lai palielinātu ražošanas jaudas un uzlabotu infrastruktūru, pēdējo 15 gadu laikā uzņēmums ir realizējis virkni vērienīgu investīciju projektu, investējot attīstībā gandrīz 105 milj. eiro.

*Brīdinājums: meldonijs ir iekļauts sportā aizliegto vielu sarakstā.


Kontakti:
Olga Grišina, AS „Grindeks” sabiedrisko attiecību speciāliste
Tel.: 67083334
E-pasts: olga.grisina@grindeks.lv
www.grindeks.lv

Pielikumi