Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS VALMIERAS STIKLA ŠĶIEDRA paziņo par pieteikuma tiesiskās aizsardzības procesa uzsākšanai iesniegšanu
Emitents Valmieras stikla šķiedra, AS (5493006XWNR6BLL15O35)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2019-06-17 10:55:17
Versijas komentārs
Teksts

AS VALMIERAS STIKLA ŠĶIEDRA (turpmāk tekstā - “Sabiedrība”) valde šorīt iesniedza pieteikumu tiesiskās aizsardzības procesa (“TAP”) lietas ierosināšanai, lai nodrošinātu ilgtspējīgu sabiedrību grupas darbības turpināšanu. Šāds solis tika sperts, neskatoties uz to, ka paralēli notiek sarunas ar vairākām ieinteresētajām pusēm saistībā ar iespējamu daļēju vai pilna apjoma Sabiedrības kontrolē esošā ASV meitas uzņēmuma aktīvu iegādi.

Sabiedrības valdes priekšsēdētājs Stefans Jugels (Stefan Jugel) norāda: “Neskatoties uz vairākkārtīgu inovatīvu pieeju un risinājumiem, ko īsteno mūsu ASV uzņēmuma vadība, tas turpināja patērēt naudas līdzekļus no citiem Sabiedrības darbības virzieniem. Vienlaikus Sabiedrības Latvijas un Apvienotās Karalistes ražotnes ir saglabājušas stabilu naudas plūsmu un rentabilitāti. Ir pienācis laiks pārorientēt mūsu resursus un tāpēc esam spēruši juridiski korektu soli, lai vienotos ar mūsu kreditoriem.”

Tiesiskās aizsardzības procesa (“TAP”) mērķis ir ļaut Sabiedrībai ar kreditoru piekrišanu pārstrukturēt savas saistības, nodrošinot iespēju nepārtraukti darboties galvenajām ražošanas līnijām un iegūt laiku, lai panāktu vienošanos ar kreditoriem par kreditoru prasījumu apmierināšanas kārtību.

Veiksmīga uzņēmuma turpmākā attīstība joprojām ir skaidri noteikts Sabiedrības valdes un padomes mērķis.

Šodien notiks AS VALMIERAS STIKLA ŠĶIEDRA preses konference angļu un latviešu valodā, kur Sabiedrību pārstāvēs tās valdes priekšsēdētājs Stefans Jugels.

Preses konferences laiks / vieta: 2019. gada 17. jūnijā plkst. 13:00 pēc vietējā Rīgas laika zvērinātu advokātu biroja “Eversheds Sutherland Bitāns” biroja telpās Rīgā, Lāčplēša ielā 20a (6. stāvā), tālrunis informācijai: 67 280 102.

2019. gada 17. jūnijā plkst. 14:00 pēc vietējā Rīgas laika notiks arī vebinārs Sabiedrības akcionāriem un citiem interesentiem. Sīkāka informācija ir pieejama Sabiedrības publiskajos paziņojumos Nasdaq Riga fondu biržas mājas lapā.

Par VALMIERA GLASS GRUPU: AS VALMIERAS STIKLA ŠĶIEDRA un tās meitas uzņēmumi (turpmāk tekstā saukta – VALMIERA GLASS GRUPA) ir viens no vadošajiem stikla šķiedras ražotājiem Eiropā ar vairāk nekā 55 gadu pieredzi stikla šķiedras ražošanā. VALMIERA GLASS GRUPAS pamatdarbības virzieni ir stikla šķiedras pētniecība, stikla šķiedras produktu izstrāde, ražošana un pārdošana. VALMIERA GLASS GRUPA ir vienīgā uzņēmumu grupa pasaulē ar vertikāli integrētu struktūru un plašu stikla šķiedras produktu klāstu termoizolācijas tirgum ar temperatūras noturību līdz pat 1250°C.


Papildu informācija:
AS VALMIERAS STIKLA ŠĶIEDRA
Tālr.: +371 64202216
E-pasts: latvia@valmiera-glass.com
www.valmiera-glass.com

Pielikumi