Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
“Olainfarm” padome: AS “Olainfarm” valdes locekļi rupji pārsnieguši pilnvaras; veiktas izmaiņas valdē
Emitents Olainfarm, AS (213800WCG52W62ENOP27)
Veids 3.1. Papildu regulētā informācija, kas ir jāatklāj saskaņā ar dalībvalsts tiesību aktiem
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2019-04-04 18:17:07
Versijas komentārs
Teksts

Šodien, 4. aprīlī, AS “Olainfarm” notika padomes sēde, kurā, uzklausot valdes locekļus un, konstatējot rupju pilnvaru pārsniegšanu un nepienācīgu pienākumu izpildi, tika pieņemts lēmums veikt izmaiņas valdē un no amatiem atcelt AS “Olainfarm” līdzšinējo valdes priekšsēdētāju Oļegu Grigorjevu un valdes locekļus Mihailu Raizbergu un Vladimiru Krušinski.   

Lai nodrošinātu uzņēmuma darbības nepārtrauktību, AS “Olainfarm” padome steidzamības kārtā lēma par izmaiņām valdē. Par valdes priekšsēdētāju ievēlēts Lauris Macijevskis un valdes locekļiem Mārtiņš Pūriņš, Signe Baldere-Sildedze un Milana Beļeviča. Darbu valdē turpina Veronika Dubicka, Mārtiņš Tambaks un Raimonds Terentjevs. Jau tuvākajā laikā AS “Olainfarm” valdi turpinās stiprināt ar biznesa vadības un farmācijas jomas profesionāļiem.

AS “Olainfarm” padome bija spiesta pieņemt lēmumu par izmaiņām valdē, jo, iepazīstoties ar situāciju uzņēmumā, atklājās valdes locekļu rupji pārkāpumi. Konstatēta maldinošu ziņu izplatīšana par AS “Olainfarm” akcionāru sastāvu, kā arī pretlikumīgi paziņojumi par iepriekš izsludinātas ārkārtas akcionāru sapulces atcelšanu. Atklājās, ka 1. aprīlī AS “Olainfarm” valde ir parakstījusi un iesniegusi pieteikumus Uzņēmumu Reģistrā par neesošas un fiktīvas ārkārtas akcionāru sapulces norisi.

AS “Olainfarm” padome uzdeva valdei vērsties tiesībsargājošās iestādēs, lai pārbaudītu vai minēto valdes locekļu darbībās ir konstatējams noziedzīgs nodarījums.

 

Par AS “Olainfarm” jauno valdi

 

Jaunajiem  valdes locekļiem ir iepriekšēja pieredze vadošos amatos.

Lauris Macijevskis ir finanšu nozares profesionālis, kurš 16 gadus ir nostrādājis Latvijas banku sektora vadošajos uzņēmumos, tai skaitā pēdējos trīs gadus kā AS “DNB banka” viceprezidents un bankas valdes loceklis. Mārtiņš Pūriņš ir IT jomas profesionālis, kurš iepriekš strādājis AS “Sadales tīkls” un Latvijas universitātē.  Signe Baldere-Sildedze un Milana Beļeviča iepriekš ieņēmušas amatus AS “Olainfarm” padomē. Signe Baldere- Sildedze  ieguvusi izglītību Šveicē tūrisma un viesnīcu specialitātē, kā arī vadījusi uzņēmumu tūrisma un viesnīcu nozarē Šveicē. Savukārt, Milanai Beļevičai ir vairāk nekā 20 gadu juristes pieredze, apvienojot akadēmiskās un praktiskās zināšanas jurisprudencē un finanšu un nodokļu tiesībās. Ieguvusi jurista kvalifikācijas diplomu Latvijas Universitātes (LU) Juridiskajā fakultātē, sociālo zinātņu maģistra grādu Eiropas zinātnēs LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātē, kā arī pabeigusi doktorantūru Rīgas Stradiņa universitātes programmā “Juridiskās zinātnes”.



Papildus informācija:

 Dana Hasana

Dana.hasana@olainfarm.com

Tālr. 26355895

Pielikumi