Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par izmaiņām Likvidācijas komitejas sastāvā
Emitents ABLV Bank, AS (549300IHIJ7SCANBWN17)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2019-02-05 11:09:22
Versijas komentārs
Teksts

Likvidējamās ABLV Bank, AS akcionāru sapulce otrdien, 5.februārī, pieņēma lēmumu par Likvidācijas komitejas sastāva izmaiņām. Sapulcē apstiprināti divi jauni likvidatori Lauma Bērziņa un Ringolds Balodis, savukārt likvidatora darbu atstās Elvijs Vēbers.

Lauma Bērziņa ir individuāli praktizējoša zvērināta advokāte ar vairāk nekā 20 gadu darba pieredzi, sniedzot juridiskās konsultācijas un praktizējot komerctiesībās, korporatīvās pārvaldības un civiltiesībās, darba tiesībās un administratīvajās tiesībās. Pārstāvējusi klientu intereses valsts un pašvaldības institūcijās, veidojusi korporatīvās pārvaldības modeļus, kā arī sniegusi konsultācijas privātā kapitāla piesaistē, aktīvu iegādē vai atsavināšanā, darījumu un biznesa restrukturizācijā. Iepriekš vadījusi “Deloitte Latvia” Juridisko departamentu, kā arī strādājusi zvērināto advokātu birojā “Sorainen”.

Ringolds Balodis ir tiesību zinātņu doktors, Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes profesors. Specializējies valststiesībās, salīdzinošās konstitucionālās tiesībās. Autors divām monogrāfijām un vairāk nekā 100 zinātniskām publikācijām Latvijā un ārvalstīs. Ieņem Tiesību Zinātņu pētniecības institūta valdes priekšsēdētāja amatu, kā arī ir Latvijas Zinātņu akadēmijas korespondētājloceklis. Bijis galvenais valsts notārs — vadījis Uzņēmumu reģistru, kā arī bija 12.Saeimas deputāts, ilggadējs Nacionālās drošības komisijas sekretārs un Eiropas Drošības Sadarbības padomes (EDSO) eksperts.

Likvidatoru amatā darbu turpinās Sorainen Latvijas biroja vadošā partnere, zvērināta advokāte Eva Berlaus,  korporatīvo finanšu eksperts Arvīds Kostomārovs un nekustamā īpašuma un finanšu eksperts Andris Kovaļčuks.

Ņemot vērā vienošanos stājoties amatā, likvidatora amatu atstās zvērināts advokāts Elvijs Vēbers. Akcionāri un Likvidācijas komiteja Elvijam Vēberam izsaka pateicību par paveikto darbu pēdējo vienpadsmit mēnešu laikā, augsti novērtējot viņa ieguldījumu pašlikvidācijas procesa uzsākšanas stadijā un ar to saistīto procesu izstrādē, saskaņošanā, ieviešanā un citu organizatorisko jautājumu risināšanā, kas ļāva sekmīgi nodrošināt likvidācijas procesa sākotnējo posmu.

Ar informāciju par jaunajiem likvidatoru amata kandidātiem ir iepazīstināta arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK), kas dažādu kritēriju vidū vērtē arī Laumas Bērziņas un Ringolda Baloža profesionālo pieredzi, izglītību un reputāciju. Kandidāti apliecinājuši, ka uz tiem neattiecas Kredītiestāžu likuma 132.pantā noteiktie ierobežojumi likvidatora amata ieņemšanai.

Jaunā Likvidācijas komiteja turpinās darbu pie FKTK apstiprinātā kontrolētas likvidācijas plāna īstenošanas, profesionāli, caurspīdīgi un tiesiski īstenojot ne tikai uzņēmuma aktīvu pārvaldīšanu, bet arī nodrošinot kreditoru pārbaužu uzsākšanu, piemērojot neatkarīga starptautiskā konsultanta izstrādāto un atbildīgajām iestādēm iesniegto metodoloģiju.

         Artūrs Eglītis
         ABLV grupas komunikācijas vadītājs
         Tel.: +371 6700 2454
         e-mail: arturs.eglitis@ablv.com

Pielikumi