Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
SAF Tehnika konsolidētais starpziņojums par 2017./2018. finanšu gada 3.ceturksni un 9 mēnešiem
Emitents SAF Tehnika, AS (48510000F6NVA4T63P67)
Veids 3.1. Papildu regulētā informācija, kas ir jāatklāj saskaņā ar dalībvalsts tiesību aktiem
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2018-05-16 17:16:02
Versijas komentārs
Teksts

2017./2018. finanšu gada trešā ceturkšņa Grupas neauditētais konsolidētais neto apgrozījums bija 2.92 miljoni EUR, kas ir par 23%, jeb 860 tūkstošiem EUR mazāk nekā 2016./2017. finanšu gada trešajā ceturksnī un par 18% mazāk nekā finanšu gada otrajā ceturksnī. 2017./2018. finanšu gada 3. ceturksni Grupa beidza ar 352 tūkstošiem EUR zaudējumu (neauditēta).

 

Ziemeļamerikas un Latīņamerikas valstu reģiona apgrozījums bija 59% jeb 1.7 miljoni EUR. Salīdzinājumā ar šī paša ceturkšņa apgrozījumu pagājušajā finanšu gadā, reģiona apgrozījums samazinājās par 24%, kas saistīts ar to, ka šajā ceturksnī tika pabeigti iepriekš reģionā uzsāktie individuāli pielāgotie klientu projekti, bet jaunie nav sasnieguši ieviešanas fāzi.

Eiropas un NVS valstu reģiona apgrozījums sastāda 33% jeb 948 tūkstošus EUR, kas ir līdzvērtīgi vidējiem reģiona apgrozījuma rādītājiem un gandrīz tikpat, cik iepriekšējā finanšu gadā. Tomēr tas ir par 34% mazāk nekā gada otrajā ceturksnī, kad veiksmīgais rezultāts bija saistīts specifiskām klientu vajadzībām pielāgotu, datu pārraides risinājuma izstrādi.

Atskaites ceturksnī Grupas produkti tika pārdoti 45 valstīs.

Analizējot ilgākā laika periodā, 3.ceturksnis pierasti Grupai ir ar viszemāko rezultātu saistībā ar ziemas periodu lielākajā daļā mērķa tirgus. Pēdējā ceturkšņa laikā mikroviļņu radio tirgū nav notikušas nekādas straujas pārmaiņas, mūsuprāt, tādas nav sagaidāmas arī tuvākajā nākotnē, tomēr arvien pastiprinās konkurence, īpaši standarta aprīkojuma segmentā.

Grupas 2017./2018. finanšu gada 9 mēnešu neauditētais konsolidētais apgrozījums bija 10,4 miljoni EUR, kas ir par 13% mazāk salīdzinot ar ieņēmumu apjomu šai pašā periodā pērnajā finanšu gadā, Apgrozījuma svārstības ietekmē pieaugošs projektu īpatsvars.

Konsolidētais neauditētais 2017./2018. finanšu gada 9 mēnešu rezultāts ir zaudējumi 221 tūkstošu EUR apmērā

Grupa turpina investēt pārdošanas veicināšanā esošajos un jaunajos tirgos, vienlaikus pievēršoties produktu modifikācijām īpašu klientu vajadzību nodrošināšanai, kā arī īpaši investīcijām jaunu produktu izstrādē.

USD/ EUR maiņas kurss negatīvi ietekmē Grupas darbības neto rezultātu, īpaši salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, kad svārstību ietekme bija pozitīva. Grupas neto skaidrās naudas līdzekļu bilance uz perioda beigām bija 3.9 miljoni EUR.

SAF Tehnika ir uzņēmums, kas ilgstoši ir uzkrājis pieredzi un zināšanas mikroviļņu radio izstrādē un ražošanā. SAF Tehnika turpinās darbu pie jaunu, kvalitatīvu produktu radīšanas mikroviļņu datu pārraides tirgum, piedāvājot ne tikai standartizētus risinājumus, bet arī produktu modifikācijas īpašu klientu vajadzību nodrošināšanai.  Grupa ir finansiāli stabila. Kompānijas mērķis ir stabilizēt apgrozījuma līmeni, kas nodrošina pozitīvu neto rezultātu ilgtermiņā. SAF Tehnika valde atturas sniegt konkrētas pārdošanas un darbības rezultātu prognozes.

 

Par SAF Tehnika:

AS SAF Tehnika ir ISO sertificēts bezvadu datu pārraides iekārtu ražotājs. Uzņēmuma produkti tiek ražoti Latvijā, Eiropā un pārdoti vairāk nekā 130 pasaules valstīs. SAF Tehnika akcijas tiek kotētas Nasdaq Riga no 2004. gada. Uzņēmumam 100% pieder meitas uzņēmumi “SAF North America” un “SAF Services”. Abi iepriekšminētie uzņēmumi darbojas no Denveras, Kolorado štata ASV un apkalpo Ziemeļamerikas tirgu.

 

         Papildus informācija:
         Zane Jozepa
         Finanšu un administratīvā direktore, valdes locekle
         +371 67 046 833
         zane.jozepa@saftehnika.com

Pielikumi
9M FY17_18_SAF_results LV.pdf (376.50 kB)