Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Mogo Finance no Mezzanine Management piesaista 23,3 miljonus eiro mezanīna kapitāla 12.06.2015
Emitents mogo AS (213800DOKX626GYVOI32)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2015-06-12 13:57:17
Versijas komentārs
Teksts

Uzņēmuma darbības paplašināšanai Mezzanine Management ir piešķīris 23,3 miljonus eiro mezanīna finansējuma auto nebanku kreditēšanas uzņēmumam Mogo Finance (Mogo), kurš strādā visās trīs Baltijas valstīs un Gruzijā. Darījums finansēts Accession Mezzanine Capital III fonda ietvaros, kas ir Mezzanine Management trešais investīciju portfelis. Starp fonda investoriem ir arī tādi uzticami institucionālie investori kā Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka un Eiropas Investīciju fonds.

 Finansējums piešķirts konkrētam mērķim – Mogo darbības paplašināšanai Centrāleiropas un Austrumeiropas reģiona valstīs. Šobrīd Mogo ir tirgus līderis Baltijas valstīs ar aizdevumu portfeli, kurš pārsniedz 38 miljonus eiro. Kopš darbības uzsākšanas 2012. gadā uzņēmums ir piešķīris finansējumu pret 20 000 automašīnu, un tas nodarbina vairāk nekā 200 darbinieku. Pašlaik Mogo strādā Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Gruzijā, bet sadarbībā ar Mezzanine Management plāno paplašināt uzņēmuma darbību arī citās valstīs. Mērķis ir dažos nākamajos gados padarīt Mogo par vadošo auto nebanku kreditēšanas uzņēmumu plašākā Centrāleiropas un Austrumeiropas reģionā.

 Mēs vēlamies izmantot Accession Mezzanine Capital III, lai turpinātu paplašināt savu uzņēmējdarbību. Tāda līmeņa starptautiska un atzīta investīciju fonda ieguldījums ir labs apliecinājums tam, ka Mogo, tā akcionāri, darbinieki un pašreizējā uzņēmuma darbības stratēģija ir uzticama. Mūsu jaunā partnerība veido stingru pamatu turpmākai grupas darbības paplašināšanai un stiprina mūsu pārliecību par izvēlēto biznesa stratēģiju, sacīja Mogo valdes loceklis Jēkabs Endziņš.

 Franz Hörhager, Mezzanine Management līdzdibinātājs, komentēja: “Mēs pastāvīgi vērtējam tirgus iespējas un redzam, ka pēdējos gados Baltijas valstis ir kļuvušas pievilcīgākas, un tāpēc tur vērojama arī augstāka aktivitāte. Ekonomikas attīstība šajā reģionā ir padarījusi to mums interesantāku. To apliecina arī mūsu divi darījumi četru mēnešu laikā. Pēdējais no tiem – darījums ar Mogo – ir nozarē, kuru mēs labi pārzinām, jo iepriekš esam atbalstījuši Masterlease Polijā. Mēs ticam, ka mūsu pieredze šajā segmentā apvienojumā ar Mogo spēcīgo vadības komandu nozīmē to, ka mēs varam labi sadarboties, lai sasniegtu ambiciozos uzņēmējdarbības izaugsmes mērķus.”

 Mezzanine Management konsultēja DELOITTE, kā arī juridiskais birojs NORTON ROSE FULBRIGHT, TARK GRUNTE SUTKIENE, ARENDT & MEDERNACH un DLA PIPER.

 Mogo konsultēja PORTA FINANCE un juridiskais birojs EVERSHEDS BITĀNS.

 Mezzanine Management ir Accession Mezzanine Capital fondu grupas vienīgais konsultants, kura kopējie aktīvi pārsniedz pusmiljardu eiro. Uzņēmums darbojas Centrāleiropā un Austrumeiropā kopš 2001. gada ar birojiem Vīnē, Varšavā, Bukarestē, Budapeštā un Kijevā. Fonda investīciju portfelis ir ļoti dažāds un sastāv no vairāk nekā 40 darījumiem vairāk nekā 10 valstīs Centrāleiropas un Austrumeiropas reģionā. Fondu atbalsta tādi cienījami investori kā Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka un Eiropas Investīciju fonds.

www.mezzmanagement.com

 Mogo Finance  ir viens no ātrāk augošajiem auto nebanku kreditēšanas uzņēmumiem Baltijas valstīs un Gruzijā. Tas piedāvā klientiem standarta finanšu līzingu, kā arī aizdevumus pret klientam piederoša transportlīdzekļa ķīlu. Uzņēmumam ir 28 filiāles 26 pilsētās četrās valstīs. Grupas uzņēmumi sadarbojas ar vairāk nekā 500 auto pārdevējiem un nodarbina vairāk nekā 200 cilvēku.

Meitas sabiedrība Latvijā AS "mogo" 100% apmērā pieder mātes sabiedrībai Mogo Finance S.A. 2014. gadā AS "mogo" NASDAQ Baltijas biržas parāda vērtspapīru sarakstā emitēja 20 000 obligācijas par kopējo summu - 20 miljoni eiro. Noslēgtais darījums ar Mezzanine Management 2015. gada jūnijā ir papildus finansējuma piesaiste uzņēmuma attīstībai grupas līmenī.

 http://mogofinance.com

Papildu informācija:

Elīna Dobulāne, +371 25959447

PR@mogofinance.com

http://mogofinance.com

Pielikumi