Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Pilnībā noslēdzies darījums par P-D Interglas Technologies Ltd iegādi
Emitents Valmieras stikla šķiedra, AS (5493006XWNR6BLL15O35)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2013-10-14 16:31:36
Versijas komentārs
Teksts
AS „Valmieras stikla šķiedra” informē, ka 2013.gada 4.oktobrī pilnībā noslēdzies pirkuma darījums par P-D Interglas Technologies Ltd (Lielbritānija) iegādi. Kļūstot par AS „Valmieras stikla šķiedra” meitas uzņēmumu, minētais stikla šķiedras apstrādes uzņēmums ir ieguvis jaunu nosaukumu – Valmiera Glass UK Ltd.
 
Darām zināmu, ka pirkuma maksājamā summa ir 10.001 milj. EUR, kas samaksājami divās daļās: 6 milj. EUR, veicot akciju pārvedumu uz AS „Valmieras stikla šķiedra” vārda, kas izdarīts 2013.gada 4.oktobrī, un 4.001 milj. EUR samaksājami līdz 2014.gada 30.novembrim. Darījuma finansēšana notikusi ar 75% bankas aizdevumu, atmaksas termiņu nosakot 6 gadus. Jāmin, ka tostarp minētajai pirkuma maksājuma summai jāpieskaita pārņemtās saistības 3 milj. EUR apmērā.
 
Kā norādīts iepriekš, līdz ar P-D Interglas Technologies Ltd (tagad – Valmiera Glass UK Ltd) iegādi AS „Valmieras stikla šķiedra” apgūs jaunus tirgus un produktu segmentus, tiešā veidā iesaistoties aviācijas nozares nodrošināšanā ar stikla šķiedras produktiem. Ilgtermiņā tiek plānots sekmīgi konkurēt un pat atspēkot citu ražotāju piedāvājumu ar augstvērtīgākiem produktiem un pārstāvot augstvērtīgu produktu ražotāja vietu tirgū.
 
Akciju sabiedrība saredz spēcīgu izaugsmes potenciālu, apvienojot abu uzņēmumu zinātību, pieredzi un eksporta iespējas, kā arī veidojot un attīstot jaunus projektus. AS „Valmieras stikla šķiedra”, iegādājoties meitas uzņēmumu Valmiera Glass UK Ltd, pozicionē sevi kā vertikāli integrētu (no stikla šķiedras ražošanas līdz pat pārklātiem/piesūcinātiem audumiem) dažādu kompozītu materiālu piegādātāju avio industrijai.
 
AS „Valmieras stikla šķiedra” vadība informē, ka ar uzņēmuma 2013.gada 9 mēnešu finanšu rādītājiem detalizēti varēs iepazīties uzņēmuma iepriekš norādītajā termiņā biržas mājas lapā http://www.nasdaqomxbaltic.com/.

 

 

Kontakti:
Marika Nīmante
AS „Valmieras stikla šķiedra” mārketinga projektu vadītāja
Tel.: 64202276, 26635509
Fakss: 64281216
E-pasts: Marika.Nimante@valmiera-glass.com
Vairāk informācijas par uzņēmumu: www.valmiera-glass.com

 

Pielikumi