Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS “Rīgas kuģu būvētava” paziņojums
Emitents Rīgas kuģu būvētava, AS (48510000DWP0BMQCTM64)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2013-07-31 10:39:17
Versijas komentārs Precizēts I.Meļņikai piederošo akciju skaits.
Teksts

 

 

AS “Rīgas kuģu būvētava” paziņojums

 

2013.gada 25.jūlijā Lietuvas investoru asociācijas vārdā izplatīja paziņojumu masu medijiem “Lietuvas investori pieprasa atpirkt no tiem AS "Rīgas kuģu būvētavas" akcijas” , kura nepatiesi apgalvots, ka Vasilijam Meļņikam pieder AS “Rīgas kuģu būvētava” akciju kontrolpakete. Neviens pieradījums, kas varētu pamatot šo apgalvojumu, minēta paziņojumā nav atrodams. Turklāt asociācija Vytauta Plunksnisa vārdā spekulē ar slēgtās akciju sabiedrības “Remars Rīga” akciju kontrolpaketi, kura pieder V. Meļņikam, no tā izdarot nepatiesus secinājumus,  ka attiecīgi arī uzņēmumā AS “Rīgas kuģu būvētava” V. Meļņikam pieder akciju kontrolpakete. Par paziņojuma autoru  nezināšanu liecina arī tas, ka paziņojumā teikts “Papildus tam 0,23% AS "Rīgas kuģu būvētava" akcijas pieder V.Meļņika laulātajai I.Melņikai.”

Par V. Plunksnisa izdomājumu uzskatams arī apgalvojums, ka  "AS "Rīgas kuģu būvētava" akcijas pieder arī atsevišķiem AS "Remars-Rīga" valdes locekļiem un arī tādā veidā acīmredzami saistītu personu grupa kontrolē vairāk ka 50% no uzņēmuma balstiesībām.”   

Savādi, ka ar nesaprotamām prasībām un paziņojumiem par AS “Rīgas kuģu būvētavu” akcionāru attiecībām pie masu medijiem griežas Lietuvas investoru asociācija, kam ar AS “Rīgas kuģu būvētava” nav nekāda sakara. Neviens Lietuvas investors nekad nav piedalījies AS “Rīgas kuģu būvētava” akcionāru sapulcēs. Vēršam uzmanību arī uz to, ka Lietuvas investoru asociācija atsaucas uz vārda neminētam asociācijas biedriem, kuri it ka sūdzas par Latvijas uzņēmumu Lietuvas asociācijai!

 Uzskatam Lietuvas investoru asociācijas paziņojumu par  atsevišķu personu (mazākuma akcionāru) mēģinājumu izdarīt prettiesisku spiedienu uz citiem AS “Rīgas kuģu būvētava” akcionāriem ar mērķi piespiest viņus pārdod savas akcijas vai ietekmēt akciju tirgus vērtību, kas nepārprotami redzams vērojot akciju tirdzniecības dinamiku.

Izskanējušie nepamatotie  paziņojums grauj AS “Rīgas kuģu būvētava”, kā atklātas publiskas akciju sabiedrības, reputāciju un var ietekmēt arī līdz šīm veiksmīgo AS “Rīgas kuģu būvētava” uzņēmējdarbību, par ko būsim spiesti vērsties tiesībsargājošās iestādēs.

Aicinām Latvijas masu medijus nepublicēt nepārbaudītu un nepatiesu informāciju un aizstāvēt Latvijas ekonomikas intereses.

Pielikumi