Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Hipotēku banka iegādājas vienu no Latvijā ienesīgākajiem pensiju fondu pārvaldītājiem no Evli Securities
Emitents Latvijas Hipotēku un zemes banka, VAS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-02-19 17:08:37
Versijas komentārs
Teksts   Hipotēku banka noslēgusi darījumu ar Evli Securities IBS AS, kas paredz  vienu no Latvijā ienesīgākajiem pensiju fondu pārvaldniekiem – AS Suprema Fondi pārdošanu bankas meitas uzņēmumam, SIA Riska investīciju sabiedrība. Darījumu 23.janvarī apstiprinājusi Finanšu un kapitāla tirgus komisija.

„Esam patiesi priecīgi, ka tieši Hipotēku banka ir mūsu partneris, jo tā ir stabila un uz attīstību vērsta banka, kas spēs nodrošināt plašus pensiju fondu izplatīšanas kanālus.”, skaidro Evli Securities Latvijas pārstāvniecības izpilddirektors un Korporatīvo finanšu vadītājs Mikus Janvars. „Darījums ir abpusēji izdevīgs, jo ļaus mums vēl kvalitatīvāk apkalpot esošos klientus un sniegt kvalitatīvus pakalpojumus gan privātajiem ieguldītājiem, gan arī institucionālajiem investoriem, kā piemēram Hipotēku bankai.”

„Hipotēku banka darījuma rezultātā, balstoties uz Evli lielo pieredzi investīciju un aktīvu pārvaldes jomā, varēs piedāvāt saviem klientiem labākos Latvijā pieejamos pensiju plānus”, saka Hipotēku bankas Finanšu vadības departamenta vadītājs Normunds Šuksts. „Ja atceramies, ka mūsu valsts trīs līmeņu pensiju sistēmas mērķis ir dot iespēju cilvēkiem saglabāt dzīves standartu un labklājības līmeni vecumdienās, mēs vēlamies jau tuvākajā laikā papildināt ieguldījumu pakalpojumu piedāvājumu.”

Hipotēku bankā otrā pensiju līmeņa iesniegumu pieņemšanas projekts tika aizsākts pagājušā gada rudenī ar mērķi piedāvāt klientiem plašāku finanšu produktu klāstu. Šis ir viens no jaunākajiem Hipotēku bankas finanšu produktiem, kas balstīts uz līdzekļu uzkrāšanu fondos.

Suprema Fondu pārdošanas process tika uzsākts jau 2007. gada sākumā, kad skaidri iezīmējās Evli stratēģija atteikties no daudzu privātpersonu apkalpošanas (retail baking). Evli stratēģija paredz koncentrēšanos uz institucionālajiem klientiem, turīgām privātpersonām un iestādes investoriem.

Hipotēku banka ir vienīgā valstij piederošā banka Latvijā. Hipotēku bankas prioritāte ir atbalsts maziem un vidējiem uzņēmējiem un ekonomiskās aktivitātes veicināšana visos Latvijas reģionos, sadarbojoties ar privātajām komercbankām. Bankas attīstības produkti ir paredzēti dažādu nozaru attīstībai, atbalstot inovācijas un nestandarta biznesa idejas.

Evli bank PLC ir neatkarīga investīciju banka, kuras klienti ir uzņēmēji, uzņēmumu vadītāji un investīciju profesionāļi. Evli tika dibināta 1985. gadā, un kopš tā laika ir bijusi pionieris un celmlauzis strauji attīstošos kapitāla tirgos. Evli ir nodrošinājusi savu līdera pozīciju, pateicoties lielajai pieredzei un zināšanām, kā arī spējai atrast jaunus risinājumus saviem klientiem svārstīgajos tirgos. Evli primārais tirgus ir Baltijas jūras reģions. Uzņēmums darbojas Somijā, Zviedrijā, Baltijas valstīs un Polijā.

Pielikumi