Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
ABLV Bank, AS dividendēs izmaksās 16,4 miljonus latu
Emitents ABLV Bank, AS (549300IHIJ7SCANBWN17)
Veids Informācija par akcionāru sapulcēm
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2013-04-03 15:45:46
Versijas komentārs
Teksts

Šā gada 31. martā notika ABLV Bank, AS akcionāru kārtējā sapulce. 

Bankas akcionāri apstiprināja valdes un padomes ziņojumus un bankas konsolidēto pārskatu par 2012. gadu. Pagājušais gads ABLV Bank, AS bija veiksmīgs, turpinājās izaugsme visos galvenajos darbības virzienos. ABLV Bank, AS guva peļņu 16,5 miljonu latu (23,4 miljonu eiro) apmērā. Noguldījumu apjoms bankā palielinājās par 16,6% līdz 1,87 miljardiem latu (2,66 miljardiem eiro), bet aktīvu apjoms 2012. gada 31. decembrī bija 2,14 miljardi latu (3,04 miljardi eiro); pēc aktīvu apjoma ABLV Bank, AS atrodas ceturtajā vietā starp Latvijā strādājošajām komercbankām.  

Akcionāru sapulce apstiprināja valdes priekšlikumu par ABLV Bank, AS peļņas par 2012.gadu izlietošanu, 16,4 miljonus latu (23,3 miljonus eiro) izmaksājot dividendēs. Uz vienu akciju tiks izmaksāti 122,5 lati (174,3 eiro). 

Saskaņā ar akcionāru sapulces lēmumu, notika arī padomes pārvēlēšanas. Padomē atkārtoti tika ievēlēti līdzšinējie padomes locekļi – Oļegs Fiļs, kurš arī turpmāk pildīs padomes priekšsēdētāja pienākumus, Jānis Krīgers un Igors Rapoports. 

Akcionāri pieņēma zināšanai arī paziņojumu par korporatīvo pārvaldību. Ar paziņojuma tekstu un bankas konsolidēto pārskatu iespējams iepazīties bankas mājas lapā ablv.com.

 

ABLV Bank, AS ir lielākā neatkarīgā privātā banka Latvijā. Bankas lielākajiem akcionāriem — Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 86% no bankas pamatkapitāla. ABLV grupā ietilpst ABLV Bank, AS; ABLV Bank Luxembourg, S.A.; ABLV Capital Markets, IBAS; ABLV Asset Management, IPAS; Pillar Holding Company, KS; ABLV Consulting Services, AS; ABLV Corporate Services, SIA; New Hanza City, SIA un citi uzņēmumi. ABLV grupai ir pārstāvniecības Maskavā, Sanktpēterburgā, Jekaterinburgā, Kijevā, Odesā, Minskā, Almati, Dušanbē, Baku un Taškentā.

         Ilmārs Jargans
         
         Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs
         ABLV Bank, AS
         Tel.: +371 6777 5296
         e-mail: ilmars.jargans@ablv.com

Pielikumi